facebook_pixelKrongatan 1 Jönköpings Län, Reftele - hitta.se
Hitta.se

Krongatan 1

333 75 Reftele, Gislaved Jönköpings Län

Adress i Reftele i Reftele i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Krongatan 1.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Krongatan 1 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Reftele - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Reftele. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Reftele

Boendemiljön i Reftele

Boendemiljön i Reftele

I området kring Krongatan 1 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (40%).

Wikipediafoton från närområdet

Skogsfors bruk
Reftele socken
Reftele församling
Västbo tingslag

Människorna i Reftele

Människorna i Reftele

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Reftele bor 41% kvinnor och 59% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Gislaveds kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är prova nya produkter, spela dataspel/tv-spel, skönhetsvård, astrologi, följa populära tv-serier, film, ny teknik i vardagslivet, bild-/ljudanläggningar, datorer och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 59%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 080 kr, vilket är 44% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 444 176 kronor i lån.

-44%

Här i Gislaved betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Krongatan 1 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,13% (0,48)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,632% (0,46)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 21,8% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 142% fler röster än riksgenomsnittet.

C+142%

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

391 meter från adressen ligger Nyckelpigans förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo på Torget 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Reftele Wärdshus i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1256 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (379 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Reftele

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 06:56

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 24 ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Det ärende som sticker ut: 01:32 Polis och väktare larmades till ett åkeri i Gnosjö med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats. På plats visade det sig att en ruta slagits sönder men i nuläget verkar tjuven/tjuvarna ej ha fått med sig gods. En anmälan om försök till stöld kommer skrivas. Ingen person har frihetsberövats. Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Misshandel

Rapporterat onsdagen den 17 februari kl 07:49

Polis grep en man, han är misstänkt för misshandel.

18:05 Polis larmades till en bostad utanför Bredaryd med anledning av ett bråk. En man, som är i 25-årsåldern, hade misshandlat en kvinnlig familjemedlem. Sedan åkte mannen från adressen i en bil. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnans skadeläge. Ungefär 15 minuter senare var mannen med i en trafikolycka på riksväg 27 i Forsheda. Det rörde sig om en singelolycka. Flera polispatruller åkte till platsen och mannen greps av polis. Bärgare kallades till platsen i samband med trafikolyckan, polisens presstjänst har inga uppgifter om att mannen ska ha skadats i samband med trafikolyckan. Mannen är misstänkt för misshandel. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 13 februari kl 08:01

Sammanfattning av nattens händelser.

Sedan 22:00 igår kväll har polisens regionledningscentral hanterat 46 ärenden som rör Jönköping län. Ingen har gripits misstänkt för brott. Fem personer har omhändertagits för fylleri, påverkan av narkotika, eller i samband med en handräckning. Inga allvarliga brott mot personhar kommit till polisens kännedom. 03:57 Polisen larmades till riksväg 27 vid Anderstorp. En personbil hade krockat med en stolpe. När polisen kom till platsen fanns två personer kvar vid bilen som uppgav att föraren skulle ha lämnat platsen. Polisen fick inte upp några spår från platsen och det gick inte att styrka vem som hade kört bilen. De två personerna som fanns i bilen, en man i 25-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern, fördes till sjukhus för kontroll. Kvinnan hade ont i en hand. De misstänks vara påverkade av narkotika och en utredning om ringa narkotikabrott är påbörjad.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
26%
SverigeReftele

Brott jämfört med riket