facebook_pixelGränsgatan 59 Jönköpings län, Värnamo - hitta.se
Hitta.se

Gränsgatan 59

331 56 Värnamo, Värnamo Jönköpings län

Adress i Värnamo i Värnamo i Jönköpings län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Gränsgatan 59.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1972

Fastigheten på Gränsgatan 59 är ett flerfamiljshus byggt 1972.

Bolån i Värnamo - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Värnamo. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Värnamo

Boendemiljön i Värnamo

Boendemiljön i Värnamo

I området kring Gränsgatan 59 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1970- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (38%).

Wikipediafoton från närområdet

Värnamo folkhögskola
Värnamo socken
Sankt Johannes kyrka, Värnamo
Värnamo församling

Människorna i Värnamo

Människorna i Värnamo

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Värnamo bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 38 år, vilket är lägre än medelåldern i Värnamos kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (15%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 51%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 271 kr, vilket är 36% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 651 168 kronor i lån.

-36%

Skatteläget i Värnamo

För de som är folkbokförda på Gränsgatan 59 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,52% (-0,13)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,022% (-0,15)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 39,2% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 39% fler röster än riksgenomsnittet.

S+39%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Opel i området.

Toyota
Opel

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 21 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 21 objekt till salu i Gröndal

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

135 meter från adressen ligger Kullerbyttans Förskola Daghem Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Värnamo Fredsgatan på Fredsgatan 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Stigs Café och Butik och Café 18 i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (423 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fyra minuters gångväg (444 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Värnamo c/o Alpdalens Sport Center, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Värnamo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat tisdagen den 1 december kl 02:34

Larm om bostadsbrand utanför Värnamo.

13:55 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en bostad i Linnås, utanför Värnamo, med anledning av en brand. Enligt initiala uppgifter ska det brinna i en bostad. 14:55 Enligt de uppgifterna som nått polisens presstjänst har ingen person skadats fysiskt. 15:24 En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse kommer skrivas. När branden är släckt och förutsättningarna finns kommer platsen spärras av och en kriminalteknisk undersökning att genomföras.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 28 november kl 07:53

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 80 ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Det ärende som sticker ut mest: 04:25 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E4:an vid Hjäshammar, Värnamo, efter larm om en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en personbil ha kört in i mitträcket. En bärgare beställdes till platsen och polispatrull kommer skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. Polisens presstjänst har inga uppgifter om föraren, en man i 20-årsåldern, behövt vård eller hans skadeläge. Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 05:52

Kvinna påkörd av bil. Fördes till sjukhus för kontroll.

16:23 Polisen larmades till Norra övergången i Värnamo med anledning av en trafikolycka. En gående kvinna i 50-årsåldern hade blivit påkörd av en bil. Hon fördes till sjukhus för kontroll men hade inga synliga skador. 17:50 Polisen kommer att upprätta en anmälan i samband med olyckan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
64%
SverigeVärnamo

Brott jämfört med riket