facebook_pixelLasarettsgatan 1B Jönköpings län, Värnamo - hitta.se
Hitta.se

Lasarettsgatan 1B

331 37 Värnamo, Värnamo Jönköpings län

Adress i Värnamo i Värnamo i Jönköpings län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lasarettsgatan 1B.

Hitta hit

Bolån i Värnamo - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Värnamo. Genomsnittlig ränta föregående månad (maj 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (maj 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Värnamo

Boendemiljön i Värnamo

Boendemiljön i Värnamo

I området kring Lasarettsgatan 1 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1950- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (44%).

Wikipediafoton från närområdet

Värnamo distrikt
Värnamo socken
Prostsjön
Värnamo kommun

Människorna i Värnamo

Människorna i Värnamo

Pensionerade singlar med medelinkomster i små- och medelstora städer

I Värnamo bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är lägre än medelåldern i Värnamos kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (35%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 37% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 264 kr, vilket är 14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 186 611 kronor i lån.

-14%

Skatteläget i Värnamo

För de som är folkbokförda på Lasarettsgatan 1B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,52% (-0,13)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,022% (-0,15)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 24,8% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 80% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+80%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 0 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 22 objekt till salu i Centrum

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

231 meter från adressen ligger Libanongårdens Förskola Storstugan.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Lagastigen 25.

Lockas man av restaurangbesök finns Rosegarden Värnamo och Café 18 i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (149 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (305 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, E3 Träning och Hälsa, mindre än en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Värnamo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skadegörelse

Rapporterat måndagen den 14 juni kl 09:49

Skadegörelse på Träffgatan.

21.09 SOS-larm kom till polisen om misstänkt rökutveckling i en lokal på Träffgatan i Värnamo. Polisen åkte tillplatsen. 21.37 polisen är klar på platsen och en utredning om skadegörelse är påbörjad. Några personer har tagit sig in i en olåst byggnad och där har de utlöst en pulversläckare. Polisen har tagit pulversläckaren i beslag för en kriminalteknisk undersökning.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 11 juni kl 12:20

Motorcyklist körde in i bil.

10.50 SOS larmade om en trafikolycka i Nästa by utanför Värnamo. En motorcyklist skulle ha kört in i en personbil i relativt låg hastighet. 11.19 Polis på plats. MC-föraren hade förts till sjukhus med ambulans. Enligt de första uppgifterna hade föraren ont i en hand. 12.10 Det var en man i övre tonåren som körde en lätt motorcykel. Polisen misstänker inget brott.

Anträffad död

Rapporterat söndagen den 6 juni kl 06:00

Avliden person

KL 13.44inkommer samtal om att en avliden man i 60 års åldern anträffats inomhus i Värnamo Kommun. Skador på kroppen och övriga omständigheter gör att förundersökning  inleds gällande vållande till annans död. Initiala utredningsåtgärder påbörjade och pågår genom avspärrning, förhör m.m. Kriminalteknisk undersökning pågår.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
64%
SverigeVärnamo

Brott jämfört med riket