Hitta.se

Vallerstadsvägen 4A

331 95,Värnamo,Värnamo Jönköpings Län

Adress i Kärda i Värnamo i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på vallerstadsvägen 4A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1970

Fastigheten på Vallerstadsvägen 4A är ett flerfamiljshus byggt 1970.

Bolån i Värnamo - räkna på din boendekostnad

Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2022) för ett bolån med 5 års bunden ränta: 3.42%.

Räkna på ditt bolån!

Bolåneräntan du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 3.47% (dec 2022).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 5 års bunden ränta på 3.42% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 856 425 kronor och den första avbetalningen är 4 517 kronor.

Nordea Logo
Bolån i Värnamo

Boendemiljön i Vallerstadsvägen 4A

Boendemiljön i Vallerstadsvägen 4A

vallerstadsvägen 4 ligger i Värnamo

I området kring vallerstadsvägen 4 bor många i villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1970-talet.

Vårdcentraler och apotek i närheten av vallerstadsvägen 4

Närmaste vårdcentral är Forsheda Vårdcentral som ligger på Storgatan 31.

Människorna i Vallerstadsvägen 4A

Människorna i Vallerstadsvägen 4A

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Vallerstadsvägen 4A har 20% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 17% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 27% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 67%.

I Kärda är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 729 kr, vilket är -35% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 498 433 kr i lån.

-35%

Här i Värnamo betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är 0,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,52% (-0,13)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,022% (-0,15)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Värnamos kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (17%) är lägre än i resten av kommunen.

Centerpartiet är ovanligt starka i Kärda

I valdistriktet röstar man borgerligt. Centerpartiet får 84% fler röster än riksgenomsnittet. Sverigedemokraterna är största parti med 23.3% av rösterna.

C+84%

Bostadsmarknaden i Kärda

4 objekt till salu i Kärda

Just nu finns 4 objekt till salu i Herrestadssjön

Köp bostad på Herrestad Eketorp 1

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Vallerstad Karlsdal 1

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Herrestad Skräddarefällan 1:240

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Herrestad Berget Skola 1

Räkna på ditt bolån

Nordea logo

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (255 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (131 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Vallerstadsvägen 4A

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Du kan skydda din bostad med inbrotts- och brandlarm. Uppkopplat till larmcentral dygnet runt. Testa vilket hemlarm som passar dig och räkna ut ditt pris.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 13 januari kl 17:23

Larm om påkörd person

17.00 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en trafikolycka vid Storgatsbacken/Köpmansgatan. Enligt larmet från SOS hade en person på elsparkcykel blivit påkörd av en bilist. 17.06 Polis på plats. Personen på elsparkcykeln, en pojke i tonåren, fördes till sjukhus i ambulans. Enligt uppgift ska pojken ha skadats lindrigt. Polisens presstjänst har inga ytterligare uppgifter gällande eventuellt skadeläge. Polispatrullen skriver en anmälan om vårdslöshet i trafik utan misstänkt.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 21 januari kl 07:59

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 70 ärenden som rör Jönköpings län. Nedan följer ett urval av nattens händelser. 22:15 Polisen larmades till en adress i Bor, Värnamo med anledning av en misshandel i en bostad. Enligt larmet ska en man i 50-årsåldern ha slagit en för honom känd kvinna. Kvinnan ska enligt uppgift inte ha behövt uppsöka vård. Mannen greps på platsen och fick följa med polispatrullen. Han är misstänkt för misshandel och barnfridsbrott. 23:00 Polispatrull stoppade på eget initiativ en bil för fordons- och förarkontroll på Nydalavägen, Värnamo. Vid kontrollen misstänktes att föraren, en man 35-årsåldern var påverkad. Mannen fick följa med patrullen för provtagning och är misstänkt för drograttfylla. Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 15 januari kl 14:11

Personbil körde in i vajerräcke.

13:47 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E4:an norr om Värnamo med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i ett vajerräcke. 14:01 Polispatrull på plats.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
64%
SverigeVallerstadsvägen 4A

Brott jämfört med riket