facebook_pixelNävelsjö-Lida 1 Jönköpings län, Vetlanda - hitta.se
Hitta.se

Nävelsjö-Lida 1

574 94 Vetlanda, Vetlanda Jönköpings län

Adress i Nävelsjö i Vetlanda i Jönköpings län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Nävelsjö-Lida 1.

Hitta hit

Bolån i Vetlanda - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Vetlanda. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Vetlanda

Boendemiljön i Nävelsjö

Människorna i Nävelsjö

Människorna i Nävelsjö

Äldre och pensionerade medelinkomsttagare i villa utanför småorter eller i glesbygd

I Nävelsjö bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Vetlandas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (28%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är meka med bilar, arbeta i trädgården, antikviteter, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku, krukväxter, snickra/måla och bygga, motorsport och energisparande.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 24% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 16% har endast grundskoleutbildning. 36% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 70%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 054 kr, vilket är 22% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 872 367 kronor i lån.

-22%

Skatteläget i Vetlanda

För de som är folkbokförda på Nävelsjö-Lida 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,51% (-0,14)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,012% (-0,16)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 25,7% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 95% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+95%

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

5 649 meter från adressen ligger Sandsjöfors skola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (518 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (121 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Nävelsjö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 06:09

Brand i soprum vid förskola.

16:25 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till en förskola i Bodafors, Nässjö, med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska ett soprum vid förskolan ha börjat brinna. 17:13 Räddningstjänsten har släckt branden. Polispatrull har pratat med vittnen och genomfört fotodokumentation. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Brand

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 08:42

Lastbil med släp började brinna under färd.

17:24 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 30 utanför Sävsjö med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska en lastbil med släp ha börjat brinna under färd. 18:08 Polispatrull på plats dirigerar trafiken förbi olycksplatsen växelvis. Chauffören, en man i 35-årsåldern, ska initialt ha klarat sig utan personskador. 19:03 Polisen misstänker inget brott i samband med branden.

Arbetsplatsolycka

Rapporterat måndagen den 15 februari kl 11:27

En man skadade sin ena hand i en maskin på en arbetsplats.

10:23 Polis och ambulans larmades till en arbetsplats i Landsbro med anledning av en olycka. En man hade klämt ena handen i en maskin. Mannen fördes till sjukhus med ambulans, polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. Polispatrullen har hållit förhör samt fotodokumenterat. Polisen kommer att skriva en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
19%
SverigeNävelsjö

Brott jämfört med riket