facebook_pixelJärnvägsgatan 2C Kalmar län, Färjestaden - hitta.se
Hitta.se

Järnvägsgatan 2C

386 34 Färjestaden, Mörbylånga Kalmar län

Adress i Torslunda i Färjestaden i Kalmar län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Järnvägsgatan 2C.

Hitta hit

Bolån i Färjestaden - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Färjestaden. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Färjestaden

Boendemiljön i Torslunda

Människorna i Torslunda

Människorna i Torslunda

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Torslunda bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 61 år, vilket är högre än medelåldern i Mörbylångas kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (44%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 33% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 529 kr, vilket är 6% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 014 366 kronor i lån.

-6%

Skatteläget i Mörbylånga

För de som är folkbokförda på Järnvägsgatan 2C gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,41% (-0,24)

11,37% (0,09)

0,242% (0,00)

Summa

33,022% (-0,15)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,8% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 23% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+23%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 82 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 68 objekt till salu i Färjestaden / Öland

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

389 meter från adressen ligger Gullvivans förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Ölands Köpstad på Brandstationsgatan 11.

Lockas man av restaurangbesök finns Hamngrillen och Seasalt Kitchen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (351 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (213 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Färjestadens Motion, sex minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Torslunda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 07:09

Misshandel på Polhemsgatan.

Flera polispatruller larmas till platsen där det enligt uppgifter uppstått bråk mellan flera personer. Enligt vittnen har bråket startat inne på restaurangen och fortsatt utanför. Det finns inga uppgifter på att någon skadats allvarligt. Inga personer greps i samband av bråket men två anmälningar av misshandel har upprättats.

Brand

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 06:48

Brand i flerfamiljshus på Tullslätten.

Polispatrull larmades till adressen på grund av en brand. På plats kan det konstateras att det brunnit i ett soprum. Det finns inga uppgifter på personskador i samband med branden. En anmälan om skadegörelse har upprättats.

Motorfordon, stöld

Rapporterat torsdagen den 7 januari kl 07:08

Misstönkt stulen bil i kollision, Berga.

En personbil försöker köra ifrån en polispatrull som försökt stoppa den för kontroll i stadsdelen Berga. Färden går vidare till Lilla Björnvägen där bilen kolliderar med en parkerad personbil samt en stolpe. Vid kontroll visar det sig att bilen är försedd med fel registreringsskyltar och föraren, en 46-årig man, grips misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
43%
SverigeTorslunda

Brott jämfört med riket