facebook_pixelSkräddaretorpsvägen 16 Kalmar län, Kalmar - hitta.se
Hitta.se

Skräddaretorpsvägen 16

393 53 Kalmar, Kalmar Kalmar län

Adress i Djurängen i Kalmar i Kalmar län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Skräddaretorpsvägen 16.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Skräddaretorpsvägen 16 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Kalmar - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Kalmar. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Kalmar

Boendemiljön i Djurängen

Boendemiljön i Djurängen

I området kring Skräddaretorpsvägen 16 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (76%).

Boendemiljön i Djurängen

Tre drönarbilder över Djurängen

En drönare har flugit över Djurängen och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Djurängen från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Sankta Birgitta kyrka, Kalmar
Kalmar Heliga korsets distrikt
Skälby gård, Kalmar
Jutnabben

Människorna i Djurängen

Människorna i Djurängen

Unga studenter med låga inkomster och hög utbildning i universitetsstäder

I Djurängen bor 59% kvinnor och 41% män. Medelåldern i området är 28 år, vilket är lägre än medelåldern i Kalmars kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (1%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är vidareutbildning/gå på kurser, spela dataspel/tv-spel, följa populära tv-serier, andra länders kultur, styrketräning, besöka sportevenemang, utförsåkning, datorer, ny teknik i vardagslivet och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 4% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 50%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 11 108 kr, vilket är 59% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 291 728 kronor i lån.

-59%

Skatteläget i Kalmar

För de som är folkbokförda på Skräddaretorpsvägen 16 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,81% (0,16)

11,37% (0,09)

0,242% (0,00)

Summa

33,422% (0,25)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,8% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 91% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+91%

Bostadsmarknaden i Djurängen

i Djurängen pågår och planeras det för 79 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Skälby

Just nu finns det 17 hyreslägenheter att byta till i närheten av Skräddaretorpsvägen. Snitthyran är 6 707 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

612 meter från adressen ligger Regnbågen Montessoriskola.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Ledungsvägen 7.

Lockas man av restaurangbesök finns Burger King Kalmar och Rasta Kalmar i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (562 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Djurängsparken, ligger mindre än en minuts gångväg (30 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Puls & Träning, sex minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Djurängen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 07:09

Misshandel på Polhemsgatan.

Flera polispatruller larmas till platsen där det enligt uppgifter uppstått bråk mellan flera personer. Enligt vittnen har bråket startat inne på restaurangen och fortsatt utanför. Det finns inga uppgifter på att någon skadats allvarligt. Inga personer greps i samband av bråket men två anmälningar av misshandel har upprättats.

Motorfordon, stöld

Rapporterat torsdagen den 7 januari kl 07:08

Misstönkt stulen bil i kollision, Berga.

En personbil försöker köra ifrån en polispatrull som försökt stoppa den för kontroll i stadsdelen Berga. Färden går vidare till Lilla Björnvägen där bilen kolliderar med en parkerad personbil samt en stolpe. Vid kontroll visar det sig att bilen är försedd med fel registreringsskyltar och föraren, en 46-årig man, grips misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Inbrott

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 07:02

Inbrott i lägenhet, Djurängen.

Ett inbrott konstateras i en lägenhet på Djurängen där någon brutit sig in. Om någonting tillgripits och i så fall vad, är inledningsvis okänt då målsägaren inte gått att få tag på. Lägenheten spärras av i väntan på brottsplatsundersökning.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
281%
SverigeDjurängen

Brott jämfört med riket