facebook_pixelAdelsgatan 4 Kalmar län, Oskarshamn - hitta.se
Hitta.se

Adelsgatan 4

572 35 Oskarshamn, Oskarshamn Kalmar län

Adress i Gröndal i Oskarshamn i Kalmar län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Adelsgatan 4.

Hitta hit

Bolån i Oskarshamn - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Oskarshamn. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Oskarshamn

Boendemiljön i Gröndal

Boendemiljön i Gröndal

Området kring Adelsgatan 4 består till 26% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och kring sekelskiftet.

Wikipediafoton från närområdet

Oskarshamns järnvägsstation
Kapsellaboratoriet
Oskarshamnsvarvet Sweden
Oskarshamn–Visby

Människorna i Gröndal

Människorna i Gröndal

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Gröndal bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 60 år, vilket är högre än medelåldern i Oskarshamns kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (17%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 24% som högutbildade. 28% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 69%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 552 kr, vilket är 10% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 751 142 kronor i lån.

-10%

Här i Oskarshamn betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Adelsgatan 4 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,26% (0,61)

11,37% (0,09)

0,242% (0,00)

Summa

33,872% (0,70)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,9% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 34% fler röster än riksgenomsnittet.

S+34%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Audi i området.

Volvo
Audi

Bostadsmarknaden i Gröndal

i Gröndal pågår och planeras det för 88 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 2 objekt till salu i

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

846 meter från adressen ligger Solbackens förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Hantverksgatan 45.

Lockas man av restaurangbesök finns Måltidsservice och Restaurang La scala i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (203 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (159 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Arena Oskarshamn, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Gröndal

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat söndagen den 29 november kl 07:47

Inbrott i klädesbutik, Oskarshamn.

Larm inkommer om ett inbrott i en klädesbutik på Drottninggatan. Minst en gärningsperson ses lämna butiken med en säck med misstänkt stöldgods. Polis skickas till platsen. Ingen misstänkt har i nuläget anträffats. Enligt de första uppgifterna ska gärningsmannen/gärningsmännen kommit över klädesplagg av dyrare typ.

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 29 november kl 06:57

Personbil i olycka med älg, E22.

Larm inkommer om en olycka mellan en personbil och en älg på E22 i höjd med Åserum. Bilen ska ha väjt för älgen och eventuellt kört in i mitträcket. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen. Bilen kommer att bärgas. Föraren behöver ej medfölja till sjukhus.

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 21 november kl 03:11

Personbil i räcke, Stensjöby.

En personbil kolliderar med ett räcke på vägen strax söder om Stensjöby. Sammanlagt tre personer är inblandade. Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
5%
SverigeGröndal

Brott jämfört med riket