facebook_pixelBackavägen 30 Kalmar Län, Södra Vi - hitta.se
Hitta.se

Backavägen 30

598 72 Södra Vi, Vimmerby Kalmar Län

En villa byggd 1964

På adressen finns en villa byggd 1964. Huset är 90 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Djursdala.

Bolån i Södra Vi - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Södra Vi. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Södra Vi

Tomten är ca 2932 kvadratmeter

Tomten, DJURSDALA 2:34, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten DJURSDALA 2:34 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Djursdala

Människorna i Djursdala

Människorna i Djursdala

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Djursdala bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 57 år, vilket är högre än medelåldern i Vimmerbys kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (40%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 5% som högutbildade. 50% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 36% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 939 kr, vilket är 23% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 582 419 kronor i lån.

-23%

Här i Vimmerby betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Backavägen 30 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,36% (0,71)

11,37% (0,09)

0,242% (0,00)

Summa

33,972% (0,80)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Centerpartiet det största partiet med 22,9% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 166% fler röster än riksgenomsnittet.

C+166%

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

2 054 meter från adressen ligger Djursdala skola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (462 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (14 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Djursdala

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat fredagen den 5 mars kl 07:02

Man gripen med stöldgods, misstänkt för inbrott i centrala Vimmerby.

Polis larmas till Järnvägsallén i Vimmerby med anledning av ett inbrott. Det är förbipasserande som upptäckt en krossad ruta på en kontorsfastighet tillhörande en tidningsredaktion. På platsen konstaterar polispatrull att en eller flera gärningspersoner krossat en ruta och tagit sig in i lokalen. Ett flertal datorer saknas. Cirka 15 minuter senare får polis larm från angränsande polisregion Öst, det gäller en man som agerat uppseendeväckande på en buss. När polispatrull från den angränsande regionen anländer upptäcker dom att mannen har misstänkt stöldgods med sig. Det rör sig om en eller flera datorer som misstänks komma från inbrottet i Vimmerby. Mannen grips och är nu misstänkt för stöld genom inbrott. Den gripne är född -98.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 06:55

Personbil i olycka med vilt, RV40.

Larm inkommer om en olycka mellan en personbil och vilt på RV40 strax nordost om Mariannelund. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen. Vägen stängs av för trafik. Uppdatering: Föraren av bilen förs med ambulans till sjukhus. Bilen bärgas från platsen.

Arbetsplatsolycka

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 12:44

Man skadade sig på en arbetsplats.

11:03 Polis och ambulans larmades till en arbetsplats några kilometer söder om Horn med anledning av en olycka. En man, som är i 50-årsåldern, hade skadat sig ena benet i en maskin. Mannen fördes till sjukhus, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. En förundersökning gällande vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka har inletts.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
37%
SverigeDjursdala

Brott jämfört med riket