facebook_pixelÖstergatan 4C Kronobergs Län, Älmhult - hitta.se
Hitta.se

Östergatan 4C

343 31 Älmhult, Älmhult Kronobergs Län

Adress i Älmhult i Älmhult i Kronobergs Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Östergatan 4C.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1966

Fastigheten på Östergatan 4C är ett flerfamiljshus byggt 1966.

Bolån i Älmhult - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Älmhult. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Älmhult

Boendemiljön i Älmhult

Boendemiljön i Älmhult

I området kring Östergatan 4 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (49%).

Wikipediafoton från närområdet

Elme Spreader AB
Älmhults kyrka
Hökhults naturreservat
Älmhults kommun

Människorna i Älmhult

Människorna i Älmhult

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Älmhult bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Älmhults kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (22%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är prova nya produkter, spela dataspel/tv-spel, skönhetsvård, astrologi, följa populära tv-serier, film, ny teknik i vardagslivet, bild-/ljudanläggningar, datorer och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 15% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 25% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 41%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 466 kr, vilket är 36% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 620 013 kronor i lån.

-36%

Skatteläget i Älmhult

För de som är folkbokförda på Östergatan 4C gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,96% (-0,69)

12,00% (0,72)

0,242% (0,00)

Summa

33,202% (0,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 44,3% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 57% fler röster än riksgenomsnittet.

S+57%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 32 objekt till salu i Älmhult

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

98 meter från adressen ligger Haga Förskola Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Norra Esplanaden 14.

Lockas man av restaurangbesök finns Brasserie Goaroije och Världshuset i Älmhult i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (660 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (372 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Älmhult

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat måndagen den 19 april kl 06:53

Brand i terräng, Delary.

Larm inkommer om en brand i terräng. Räddningstjänsten kör till platsen. Det uppstår misstanke om att branden kan vara anlagd. Polispatruller skickas. Det är ett område på drygt två hektar som brunnit. Delar av området är avspärrat och en man är gripen, misstänkt för mordbrand.

Övrigt

Rapporterat fredagen den 9 april kl 11:04

Avspärrad bostad, Pjätteryd. Polisen utreder misstänkt grovt brott.

Polisen utreder ett misstänkt grovt brott i Pjätteryd utanför Älmhult. Den förmodade brottsplatsen är en bostad. Omständigheter på platsen gör att Polisen inte kan utesluta brott. Platsen är för närvarande avspärrad i väntan på teknisk undersökning. För närvarande kan ingen mer information lämnas. Notisen uppdateras. 12.32 Det fanns initialt uppgifter som tydde på att en person var försvunnen och att brott kunde ligga bakom försvinnandet. Den aktuella personen har nu kommit hem på egen hand och är välbehållen. Ingen misstanke om brott. Polisen är klara på platsen. 

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 9 april kl 07:24

Trafikolycka, RV23

Räddningstjänst, ambulans och Polis larmas till RV23 i höjd med Älmhult med anledning av en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter rör det sig om två personbilar som kolliderat i norrgående riktning. Polis är på plats. Bärgare är beställd.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
31%
SverigeÄlmhult

Brott jämfört med riket