facebook_pixelMåns Vidéns Väg 5 Kronobergs Län, Braås - hitta.se
Hitta.se

Måns Vidéns Väg 5

363 42 Braås, Växjö Kronobergs Län

Adress i Sjösås i Braås i Kronobergs Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Måns vidéns väg 5.

Hitta hit

En villa byggd 1968

På adressen finns en villa byggd 1968. Huset är 92 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Sjösås.

Värderingen är 12 717 kr/m²

Villan på Måns Vidéns Väg 5 värderas till ca 1 170 000 kr (12 717 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

1 170 000 kr

Bolån i Braås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Braås. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Braås

Tomten är ca 1044 kvadratmeter

Tomten, MÖRKASKOG 1:60, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten MÖRKASKOG 1:60 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Sjösås

Boendemiljön i Sjösås

Området kring Måns vidéns väg 5 består till 33% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Drättingesjön
Braås
Viås
Braås park

Människorna i Sjösås

Människorna i Sjösås

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

I Sjösås bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 65 år, vilket är högre än medelåldern i Växjös kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (45%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 18% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 52%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 885 kr, vilket är 12% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 009 412 kronor i lån.

-12%

Här i Växjö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Måns vidéns väg 5 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,19% (-1,46)

12,00% (0,72)

0,242% (0,00)

Summa

32,432% (-0,74)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 35,5% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 27% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+27%

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

551 meter från adressen ligger Ängslyckan Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Braås på Göths Väg 3.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (789 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (55 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Sjösås

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Försvunnen person

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 03:37

Försvunnen person, Alvesta

Polisen söker efter en försvunnen person i Alvesta med omnejd och vill uppmana allmänheten i området att hålla ögonen öppna efter en person med nedan signalement. Om man har trädgård, uthus eller liknande utrymmen i området så ombeds man kontrollera dessa för att se så att kvinnan ej sökt sig dit. Det rör sig om en kvinna i 80-års åldern som kan uppträda förvirrat och ha svårt att lokalisera sig. Kvinnan är cirka 160 cm lång och troligen iklädd ljusblå skor, blåjeans samt en mörk vinterjacka. Hon har gråspräckligt axellångt hår med lugg, glasögon och bär troligen en handväska av mindre modell. Kvinnan sågs senast vid Gemlavägen vid 14-tiden. Polispatruller samt polisens hundförare deltar i sökandet. Om du ser kvinnan just nu, ring 112. Om du tror dig ha sett kvinnan tidigare idag, ring 114 14 och be att få tala med Polisens ledningscentral syd. Uppdatering: Kvinnan är anträffad i närheten av Gemla och kör tillbaka till sitt boende av polispatrull.

Mord/dråp, försök

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 07:56

Polis larmas om skadad person i en bostad, utreds som försök till mord.

Polis och ambulans larmas till en bostad utanför Växjö med anledning av att en person blivit utsatt för våld i sitt hem. Gärningspersonen och den drabbade uppges ha någon form av relation till varandra, och gärningspersonen uppges ha avvikit från platsen när Polis larmas. På platsen anträffar polispatrullerna den drabbade med skador som kräver vård på sjukhus. Det rör sig om en man i 40-års åldern. Han undersöks av ambulansen och förs sedan in till sjukhus för fortsatt vård. Bostaden, som ligger ute på landsbygden, spärras av i väntan på teknisk undersökning. Händelsen rubriceras initialt som försök till mord. 10.22 En man i 20-års åldern är gripen och misstänkt för mordförsöket, han greps i närområdet. Polisens tekniker är på väg till platsen för att genomföra en brottsplatsundersökning. 14.52 Den tekniska undersökningen är avklarad. Polisen är klara på platsen. Den mannen som greps är numera anhållen, misstänkt för försök till mord.

Arbetsplatsolycka

Rapporterat fredagen den 12 februari kl 04:57

Moheda. En person har blivit klämd av en truck på ett företag.

En person kläms av en truck på ett företag i Moheda. Polis och ambulanssjukvård skickas till adressen. En person är förd till sjukhus med ambulans. Polisen har just nu ingen uppgift om personens skadeläge. Händelsen hanteras som en arbetsplatsolycka. Uppdatering kl. 18.22: En 52-årig man är avliden som en följd av arbetsplatsolyckan. Anhöriga är underrättade. Polisen upprättar anmälan om vållande till annans död.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
329%
SverigeSjösås

Brott jämfört med riket