facebook_pixelVäxjövägen 319 Kronobergs Län, Diö - hitta.se

Växjövägen 319

343 71 Diö, Älmhult Kronobergs Län

Adress i Stenbrohult i Diö i Kronobergs Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Växjövägen 319.

Hitta hit

En villa byggd 1900

På adressen finns en villa byggd 1900. Huset är 117 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Stenbrohult.

Bolån i Diö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Diö. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Diö

Tomten är ca 1081 kvadratmeter

Tomten, STENBROHULTS-KVARNATORP 1:9, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten STENBROHULTS-KVARNATORP 1:9 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Stenbrohult

Människorna i Stenbrohult

Människorna i Stenbrohult

Unga medelinkomsttagarfamiljer med barn i villa på småorter eller i glesbygd

I Stenbrohult bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Älmhults kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (33%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 867 kr, vilket är 23% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 311 769 kronor i lån.

-23%

Skatteläget i Älmhult

För de som är folkbokförda på Växjövägen 319 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,96% (-0,69)

12,00% (0,72)

0,242% (0,00)

Summa

33,202% (0,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 32,2% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 33% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+33%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i Stenbrohult

i Stenbrohult pågår och planeras det för 32 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 1 objekt till salu i

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (73 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (78 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Stenbrohult

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 06:51

Lastbil väjer för älg, väg 23.

En lastbil väjer för en älg på väg 23 strax söder om Liatorp. Lastbilen välter och hamnar i diket. Polis, ambulans och räddningstjänst larmas och en bärgare beställs. Chauffören, en man född -58, förs med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart. Polis åker till sjukhuset för att tala med chauffören om möjligt. Uppdatering : Trafiken leds fortfarande om kl 08:30.

Åldringsbrott

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 11:33

Stöld i bostad, Haganäs.

En 87-årig kvinna fick igår eftermiddag påhälsning i sin bostad i området Haganäs av en okänd man som utgav sig för att vara släkting till en anställd i hemtjänsten. Kvinnan upptäckte sedan att kontokorten i hennes plånbok saknades. Efter att händelsen kom till polisens kännedom idag skickades en patrull till kvinnans bostad för anmälningsupptagning.

Brand

Rapporterat fredagen den 13 november kl 02:22

Brand i villa, Liatorp.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till Liatorp med anledning av uppgift om brand i en villa. Omständigheterna är i skrivande stund oklara. Uppdatering : Mindre brand i samband med matlagning. Inget brott misstänks.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
31%
SverigeStenbrohult

Brott jämfört med riket