facebook_pixelKlasentorp Norregård 2 Kronobergs Län, Moheda - hitta.se
Hitta.se

Klasentorp Norregård 2

342 63 Moheda, Alvesta Kronobergs Län

Adress i Alvesta i Moheda i Kronobergs Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Klasentorp 2.

Hitta hit

Bolån i Moheda - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Moheda. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Moheda

Boendemiljön i området

Människorna i området

Människorna i området

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I området bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Alvestas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (36%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 32% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 71%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 929 kr, vilket är 12% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 719 921 kronor i lån.

-12%

Här i Alvesta betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Klasentorp 2 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,42% (-0,23)

12,00% (0,72)

0,242% (0,00)

Summa

33,662% (0,49)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 27,8% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 58% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+58%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Moheda

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 9 847 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 7 480 kr/m2 och går upp med 31.63 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

5 533 meter från adressen ligger Klintaskogens Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (495 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (126 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av området

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 06:40

Misstänkt påverkad förare kör in i annan bil, Trädgårdsgatan.

Polispatrull bevittnar hur en personbil kör in i en parkerad bil. Föraren, en pojke i 16-årsåldern, misstänkts vara påverkad. Han omhändertas för vidare kontroll. En anmälan upprättas om drograttfylleri, smittning från trafikolycksplats, olovlig körning och tillgripelse av fortskaffningsmedel.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 08:26

Trafikolycka RV27, Hjortsberga

Två trafikolyckor har inträffat på Rv 25/27 i höjd med Hjortsberga. Initialt gäller det en bil som voltat i höjd med Långstorp. Samtidigt får man in ytterligare en olycka mellan två personbilar, en bil som blivit påkörd bakifrån av en annan. Det är i nuläget oklart om dessa olyckor har ett samband. Polis, räddningstjänst och ambulans jobbar på platsen. Bärgare är beställd, trafiken påverkas i viss mån.

Arbetsplatsolycka

Rapporterat fredagen den 12 februari kl 04:57

Moheda. En person har blivit klämd av en truck på ett företag.

En person kläms av en truck på ett företag i Moheda. Polis och ambulanssjukvård skickas till adressen. En person är förd till sjukhus med ambulans. Polisen har just nu ingen uppgift om personens skadeläge. Händelsen hanteras som en arbetsplatsolycka. Uppdatering kl. 18.22: En 52-årig man är avliden som en följd av arbetsplatsolyckan. Anhöriga är underrättade. Polisen upprättar anmälan om vållande till annans död.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
27%
Sverigeområdet

Brott jämfört med riket