facebook_pixelGaleasvägen 11 Kronobergs Län, Växjö - hitta.se
Hitta.se

Galeasvägen 11

352 55 Växjö, Växjö Kronobergs Län

Adress i Teleborg i Växjö i Kronobergs Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Galeasvägen 11.

Hitta hit

En villa byggd 1978

På adressen finns en villa byggd 1978. Huset är 112 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Teleborg.

Värderingen är 39 107 kr/m²

Villan på Galeasvägen 11 värderas till ca 4 380 000 kr (39 107 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

4 380 000 kr

Bolån i Växjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Växjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Växjö

Tomten är ca 842 kvadratmeter

Tomten, KAJUTAN 7, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten KAJUTAN 7 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Teleborg

Människorna i Teleborg

Människorna i Teleborg

Äldre medelinkomsttagarfamiljer och pensionärspar i villaförorter kring de större städerna

I Teleborg bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 52 år, vilket är högre än medelåldern i Växjös kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (50%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, krukväxter, skattefrågor, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor, kungligheter, föreningsverksamhet, energisparande och golf.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 44% som högutbildade. 21% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 310 kr, vilket är lika mycket som i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 850 049 kronor i lån.

+1%

Här i Växjö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Galeasvägen 11 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,19% (-1,46)

12,00% (0,72)

0,242% (0,00)

Summa

32,432% (-0,74)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 32,0% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 30% fler röster än riksgenomsnittet.

M+30%

Bostadsmarknaden i Teleborg

i Teleborg pågår och planeras det för 178 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Teleborg

Just nu finns det 12 hyreslägenheter att byta till i närheten av galeasvägen. Snitthyran är 7 970 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

138 meter från adressen ligger Skeppet Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara 14 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Smedsvängen 12.

Lockas man av restaurangbesök finns Café Karl Oskar i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (560 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Teleborgskogen, ligger mindre än en minuts gångväg (80 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, VUGI Olympen Träningscenter, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Teleborg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån

Rapporterat torsdagen den 6 maj kl 09:36

Personrån, campusområdet

Samtal inkommer gällande ett personrån som skett på campusområdet. En okänd gärningsperson har genom hot om våld tilltvingat sig personliga tillhörigheter, så som mobiltelefon, från målsägande. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Rån

Rapporterat tisdagen den 4 maj kl 06:51

Personrån, resecentrum

En person har, efter hot om våld, blivit rånad på kontanter på resecentrum i Växjö. Två okända gärningsmän försvann sedan från plasten till forts. Händelsen rubriceras som rån, det finns ingen misstänkt i nuläget.

Stöld

Rapporterat måndagen den 26 april kl 07:00

Inbrott i tidningsredaktion

Polis larmas till Linnégatan i Växjö med anledning av ett inbrott i en tidningsredaktion. Det är väktare som åkt till platsen på ett inbrottslarm och sedan påträffat två misstänkta gärningspersoner som lämnat byggnaden. I samband med att väktarna skulle gripa personerna utdelade en av personerna slag mot en väktare och sedan avvek dom båda från platsen i ett fordon. Polis larmades sedan till platsen. Polispatrull har varit på plats och hållit förhör med väktarna samt sökt efter gärningspersonerna. Ingen gripen. På brottsplatsen konstateras att det varit inbrott i den aktuella lokalen, där gärningspersonerna tagit sig in genom att krossa ett fönster. Ett flertal datorer var flyttade men det är oklar huruvida gärningspersonerna lyckats få med sig något. En brottsplatsundersökning kommer att genomföras på platsen under dagen. Anmälan om stöld samt våld mot tjänsteman är upprättad.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
329%
SverigeTeleborg

Brott jämfört med riket