facebook_pixelRallarringen 3 Kronobergs län, Växjö - hitta.se
Hitta.se

Rallarringen 3

352 65 Växjö, Växjö Kronobergs län

Adress i Hovshaga i Växjö i Kronobergs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Rallarringen 3.

Hitta hit

En villa byggd 2003

På adressen finns en villa byggd 2003. Huset är 146 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Hovshaga.

Värderingen är 40 205 kr/m²

Villan på Rallarringen 3 värderas till ca 5 870 000 kr (40 205 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

5 870 000 kr

Bolån i Växjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Växjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Växjö

Tomten är ca 669 kvadratmeter

Tomten, LOKELDAREN 3, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten LOKELDAREN 3 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Hovshaga

Boendemiljön i Hovshaga

Området kring Rallarringen 3 består till 36% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet.

Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil.

Wikipediafoton från närområdet

Johannesgården (kyrka)
Växjö Maria distrikt
Evedal
Evedalsåsens naturreservat

Människorna i Hovshaga

Människorna i Hovshaga

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Hovshaga bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är högre än medelåldern i Växjös kommun (47 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (6%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, fotboll, bild-/ljudanläggningar, värdepapper och värdepappersaffärer, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning, längdskidåkning, privatekonomiska frågor och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 726 kr, vilket är 13% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 653 605 kronor i lån.

+13%

Här i Växjö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Rallarringen 3 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,19% (-1,46)

12,00% (0,72)

0,242% (0,00)

Summa

32,432% (-0,74)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,9% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 36% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+36%

Bostadsmarknaden i Hovshaga

i Hovshaga pågår och planeras det för 74 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Hovshaga

Just nu finns det 20 hyreslägenheter att byta till i närheten av Rallarringen. Snitthyran är 6 118 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

437 meter från adressen ligger Björnen Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara 14 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Nydalavägen 21.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (410 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (207 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Moves & Motivation, 14 minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hovshaga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, singel

Rapporterat tisdagen den 13 april kl 12:57

Personbil i kollision med refug, Söder.

En trafikolycka inträffar vid korsningen av Söderleden och Södra Järnvägsgatan där en personbil kolliderar med en refug. Polis skickas till platsen för kontroll. Det är okänt om någon kommit till skada. Uppdatering/rättelse: Det visar sig vara en lastbil som tappat två betongföremål i en rondell. Inga personer uppges ha kommit till skada. Polis kvarstannar på platsen för vidare utredning och trafikhantering.

Bråk

Rapporterat måndagen den 12 april kl 07:14

Larm om bråk mellan parkeringsvakt och privatperson, Stortorget.

Larm inkommer om ett bråk mellan en parkeringsvakt och en man på Stortorget. Mannen beskrivs som hotfull. Polispatruller skickas till platsen och mannen, som är i 40-årsåldern, säkras. Inga personskador har rapporterats. Uppdatering: Mannen är gripen, misstänkt för olaga hot.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 12 april kl 07:29

Trafikolycka, RV30 Ör

Räddningstjänst, ambulans och Polis larmas till RV30 strax norr om Ör med anledning av en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter rör det sig om en singelolycka med en lastbil som hamnat i diket. 11.19 En person är förd till sjukhus med ambulans. Polisen är klara på olycksplatsen. En anmälan om trafikolycka upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
329%
SverigeHovshaga

Brott jämfört med riket