facebook_pixelRallarringen 7 Kronobergs län, Växjö - hitta.se
Hitta.se

Rallarringen 7

352 65 Växjö, Växjö Kronobergs län

Adress i Hovshaga i Växjö i Kronobergs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Rallarringen 7.

Hitta hit

En villa byggd 2003

På adressen finns en villa byggd 2003. Huset är 164 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Hovshaga.

Värderingen är 31 402 kr/m²

Villan på Rallarringen 7 värderas till ca 5 150 000 kr (31 402 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

5 150 000 kr

Bolån i Växjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Växjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Växjö

Tomten är ca 557 kvadratmeter

Tomten, LOKELDAREN 1, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten LOKELDAREN 1 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Hovshaga

Boendemiljön i Hovshaga

Området kring Rallarringen 7 består till 36% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1990- och kring millennieskiftet.

Wikipediafoton från närområdet

Växjö Maria distrikt
Evedalsåsens naturreservat
Evedal
Johannesgården (kyrka)

Människorna i Hovshaga

Människorna i Hovshaga

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Hovshaga bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Växjös kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (6%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, fotboll, bild-/ljudanläggningar, värdepapper och värdepappersaffärer, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning, längdskidåkning, privatekonomiska frågor och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 33 378 kr, vilket är 23% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 303 586 kronor i lån.

+23%

Här i Växjö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Rallarringen 7 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,19% (-1,46)

12,00% (0,72)

0,242% (0,00)

Summa

32,432% (-0,74)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,9% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 36% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+36%

Bostadsmarknaden i Hovshaga

i Hovshaga pågår och planeras det för 130 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Hovshaga

Just nu finns det 15 hyreslägenheter att byta till i närheten av Rallarringen. Snitthyran är 6 324 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

392 meter från adressen ligger Björnen Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara 14 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Nydalavägen på Nydalavägen 21.

Lockas man av restaurangbesök finns Araby Värdshus i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (401 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (188 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Moves & Motivation, 14 minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hovshaga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Olaga hot

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 07:00

Larm om hotfull man, Norra Järnvägsgatan.

Flera polispatruller befinner sig just nu i området kring Järnvägsstationen, detta med anledning av ett larm om en hotfull man. Mannen, enligt uppgift utrustad med ett knivliknande föremål, ska ha jagat en eller flera personer. Parterna ska dessförinnan ha varit inblandade i någon form av konfrontation. Den misstänkte, som är i 25-årsåldern, är anträffad och gripen misstänkt för olaga hot. Inga personskador har rapporterats.

Övrigt

Rapporterat tisdagen den 12 januari kl 03:12

Man skjuten av polis vid ingripande, Öster.

Polis skickas till en adress på Öster med anledning av en utåtagerande man som ska ha slagit sönder saker i en lägenhet. När polis anländer till platsen kastas föremål mot poliserna som då backar i avvaktan på fler kollegor, bland annat förhandlare.  Platsen spärras av och mannen isoleras till lägenheten för att minimera riskerna för utomstående att komma till skada vid ett eventuellt ingripande. Efter ett tag kommer mannen ut med ett tillhygge i handen och en situation som uppfattas som hotfull uppstår och mannen skjuts i benet av polis. Efter att mannen säkrats påbörjas vård i väntan på att ambulans anländer till platsen. Uppdatering kl. 16.10: Mannen, som är i 25-årsåldern, är misstänkt för försök till mord.

Misshandel

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 08:11

Busschaufför misshandlad, Växjö.

Larm inkommer om en misshandel på Stortorget. En busschaufför ska ha blivit misshandlad med ett tillhygge. Polispatruller samt ambulans skickas till platsen. Två gärningsmän uppges ha lämnat platsen till fots. Uppdatering:  En person är gripen. Det rör sig om en man i 20-årsåldern. En anmälan om grov misshandel upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
329%
SverigeHovshaga

Brott jämfört med riket