facebook_pixelRaskens Väg 57 Kronobergs Län, Växjö - hitta.se
Hitta.se

Raskens Väg 57

352 55 Växjö, Växjö Kronobergs Län

Adress i Teleborg i Växjö i Kronobergs Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Raskens väg 57.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Raskens Väg 57 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Växjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Växjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Växjö

Boendemiljön i Teleborg

Boendemiljön i Teleborg

I området kring Raskens väg 57 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1970- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (23%).

Wikipediafoton från närområdet

Växjö socken
Teleborgs församling
Teleborg
Teleborgs naturreservat

Människorna i Teleborg

Människorna i Teleborg

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Teleborg bor 43% kvinnor och 57% män. Medelåldern i området är 38 år, vilket är lägre än medelåldern i Växjös kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (10%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är prova nya produkter, spela dataspel/tv-spel, skönhetsvård, astrologi, följa populära tv-serier, film, ny teknik i vardagslivet, bild-/ljudanläggningar, datorer och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 37% som högutbildade. 26% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 18% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 58%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 158 kr, vilket är 37% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 674 641 kronor i lån.

-37%

Här i Växjö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Raskens väg 57 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,19% (-1,46)

12,00% (0,72)

0,242% (0,00)

Summa

32,432% (-0,74)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,4% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 28% fler röster än riksgenomsnittet.

V+28%

Bostadsmarknaden i Teleborg

i Teleborg pågår och planeras det för 230 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Teleborg

Just nu finns det 15 hyreslägenheter att byta till i närheten av raskens väg. Snitthyran är 6 274 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

243 meter från adressen ligger Ljungfälleskolan Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Smedsvängen 12.

Lockas man av restaurangbesök finns Teleborgshallen Pizzeria och Café Karl Oskar i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (847 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (75 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, VUGI Olympen Träningscenter, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Teleborg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 7 mars kl 04:28

Trafikolycka på Rv25 vid Hollstorp.

Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård är på väg till olycksplatsen. Enligt initiala uppgifter har en personbil kört ner i diket. Olyckan har skett i riktning mot Växjö. 16.40 Bilen kommer att bärgas från platsen. Föraren, en man i 20-års åldern misstänks för drograttfylleri och medtogs för ytterligare undersökning.

Stöld, försök

Rapporterat söndagen den 7 mars kl 06:43

Larm om pågående cykelstöld, Söder.

Uppringare larmar om en pågående cykelstöld på Trädgårdsgatan. En maskerad person ses såga på låset till en elcykel. Polispatruller skickas till platsen och anträffar den misstänkte. Mannen, som är i 20-årsåldern, omhändertas enligt LOB. En anmälan om försök till stöld upprättas.

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 6 mars kl 07:01

Personbil i olycka, RV25.

Larm inkommer om en singelolycka på RV25 strax öster om Växjö, i västergående riktning. Personbilen ligger i diket. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen. Fyra personer förs med ambulans till sjukhus. Vid klockan 06:00 är vägen åter öppen för trafik.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
329%
SverigeTeleborg

Brott jämfört med riket