facebook_pixelStallvägen 15 Kronobergs län, Växjö - hitta.se
Hitta.se

Stallvägen 15

352 52 Växjö, Växjö Kronobergs län

Adress i Teleborg i Växjö i Kronobergs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Stallvägen 15.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1973

Fastigheten på Stallvägen 15 är ett flerfamiljshus byggt 1973.

Bolån i Växjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Växjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Växjö

Boendemiljön i Teleborg

Boendemiljön i Teleborg

I området kring Stallvägen 15 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1970- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (35%).

Wikipediafoton från närområdet

Teleborgshallen
Växjö socken
Teleborgs distrikt
Teleborgs naturreservat

Människorna i Teleborg

Människorna i Teleborg

Unga studenter med låga inkomster och hög utbildning i universitetsstäder

I Teleborg bor 42% kvinnor och 58% män. Medelåldern i området är 24 år, vilket är lägre än medelåldern i Växjös kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (2%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är vidareutbildning/gå på kurser, spela dataspel/tv-spel, följa populära tv-serier, andra länders kultur, styrketräning, besöka sportevenemang, utförsåkning, datorer, ny teknik i vardagslivet och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 58% som högutbildade. 4% har gymnasieutbildning och 0% har endast grundskoleutbildning. 6% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 36%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 11 706 kr, vilket är 57% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 202 063 kronor i lån.

-57%

Här i Växjö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Stallvägen 15 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,19% (-1,46)

12,00% (0,72)

0,242% (0,00)

Summa

32,432% (-0,74)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 25,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 85% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+85%

Bostadsmarknaden i Teleborg

i Teleborg pågår och planeras det för 211 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Teleborg

Just nu finns det 16 hyreslägenheter att byta till i närheten av Stallvägen. Snitthyran är 6 274 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

172 meter från adressen ligger Stallbackens Förskola i Växjö AB.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Smedsvängen 12.

Lockas man av restaurangbesök finns Café Karl Oskar och Teleborgshallen Pizzeria i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (169 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (266 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, VUGI Olympen Träningscenter, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Teleborg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Försvunnen person

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 03:37

Försvunnen person, Alvesta

Polisen söker efter en försvunnen person i Alvesta med omnejd och vill uppmana allmänheten i området att hålla ögonen öppna efter en person med nedan signalement. Om man har trädgård, uthus eller liknande utrymmen i området så ombeds man kontrollera dessa för att se så att kvinnan ej sökt sig dit. Det rör sig om en kvinna i 80-års åldern som kan uppträda förvirrat och ha svårt att lokalisera sig. Kvinnan är cirka 160 cm lång och troligen iklädd ljusblå skor, blåjeans samt en mörk vinterjacka. Hon har gråspräckligt axellångt hår med lugg, glasögon och bär troligen en handväska av mindre modell. Kvinnan sågs senast vid Gemlavägen vid 14-tiden. Polispatruller samt polisens hundförare deltar i sökandet. Om du ser kvinnan just nu, ring 112. Om du tror dig ha sett kvinnan tidigare idag, ring 114 14 och be att få tala med Polisens ledningscentral syd. Uppdatering: Kvinnan är anträffad i närheten av Gemla och kör tillbaka till sitt boende av polispatrull.

Brand

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 07:05

Hälmeshult. Brand i villa.

Polis är på plats i Hälmeshult tillsammans med räddningstjänst med anledning av brand i en villa. Ingen person är skadad och ingen person befann sig i huset när branden bröt ut. Polisen utreder händelsen som grov mordbrand, platsen är avspärrad och kriminaltekniker är rekvirerade. Det finns just nu ingen ytterligare information att lämna i ärendet.

Mord/dråp, försök

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 07:56

Polis larmas om skadad person i en bostad, utreds som försök till mord.

Polis och ambulans larmas till en bostad utanför Växjö med anledning av att en person blivit utsatt för våld i sitt hem. Gärningspersonen och den drabbade uppges ha någon form av relation till varandra, och gärningspersonen uppges ha avvikit från platsen när Polis larmas. På platsen anträffar polispatrullerna den drabbade med skador som kräver vård på sjukhus. Det rör sig om en man i 40-års åldern. Han undersöks av ambulansen och förs sedan in till sjukhus för fortsatt vård. Bostaden, som ligger ute på landsbygden, spärras av i väntan på teknisk undersökning. Händelsen rubriceras initialt som försök till mord. 10.22 En man i 20-års åldern är gripen och misstänkt för mordförsöket, han greps i närområdet. Polisens tekniker är på väg till platsen för att genomföra en brottsplatsundersökning. 14.52 Den tekniska undersökningen är avklarad. Polisen är klara på platsen. Den mannen som greps är numera anhållen, misstänkt för försök till mord.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
329%
SverigeTeleborg

Brott jämfört med riket