Så gott som hela Sveriges befolkning äter knäckebröd. Fast enligt tradition äter norrlänningar mest och skåningar minst. Det traditionella knäckebrödsbältet sträcker sig från Jämtland i norr till Närke och Södermanland i söder. Men allt fler har upptäckt knäckebrödets goda smak och hälsosamma effekt.
Därför ökar sakta men säkert konsumtionen i södra Sverige. En undersökning visar att en av fyra knäckebrödskonsumenter väljer Leksands, vilket innebär att cirka 2 170 000 personer gillar vårt bröd.
Bra bemötande !
Vi gillar Leksandsbröd och speciellt Rundrut Normalgräddat. ... men under senare tid har brödet varit överdrivet sprött vilket gör det svårt att bryta lagom stora bitar och smular. Har ni ändrat recept eller bakningsprocess eftersom skillnaden är tydlig mot hur det var tidigare? Tacksam för svar till Hans Redtzer, e-post: hans.redtzer@telia.com
Verksamheten ingår i: | Leksands Knäckebröd AB |
Organisationsnummer: | 556442-1658 |
Bolagsform: | Aktiebolag |
VD: | Olof Peter Joon |
Bolaget registrerat: | 1992-02-26 |
F-skatt: | Ja |
Momsregistrering: | Ja |
Svensk Näringsgrensindelning - SNI: | 10721 - Knäckebrödstillverkning |
Hej. Har nyligen fyllt 80 år. Så långt tillbaka i tiden jag kan minnas. Alltid Leksands Rut Brungräddad till frukost. Ofta dagtid också. Köper alltid det stora runda paketet. För en del år sedan köpte jag också den runda plåtburken för dom. Jag lägger alltid i brödet i den. Jag har en liten fråga. När jag öppnar paketet ligger alltid undersidan uppåt. Jag vänder då på brödet. Vill ha det så. Men ibland ligger framsidan uppåt som idag när jag packade upp ett paket. Nyfiken som jag är. Har det någon betydelse? Det finns inte överallt. Stockholm är stort. Jag har minna favoritställen. Tack igen för ett fantastiskt bröd. Kalle