Hitta.se

Liseberg

i Göteborg

Org.nr. 556023-6811

Besök

Stängt
Sofierogatan 5 Karta

Leveransadress

Box 5053
402 22 Göteborg

Om Liseberg

Liseberg är verksam inom nöjes- och temaparksverksamhet och hade totalt 1 007 anställda 2022. Antalet anställda har ökat med 232 personer sedan 2021 då det jobbade 775 personer på företaget. Bolaget är ett aktiebolag som varit aktivt sedan 1972. Liseberg omsatte 1 433 201 000 kr senaste räkenskapsåret (2022).

Liseberg har 4.0 i betyg!

Liseberg har betygsatts av sju personer varav fyra även lämnat en kommentar.
Innehållet i denna sektion är skapat av användare.

Skriv ett omdöme

4.0 /5

7 betyg. 4 kommentarer

Jessica

för mer än ett år sedan

Tråkigt att inte kunna utnyttja ett åkband på ett prisvärt sätt till följd av långa köer. Hade varit bättre att köpa lösa biljetter till de få attraktioner som hanns med. Trots hel dag på Liseberg blev listan över avklarade åkattraktioner inte lång.

Elin S.

för mer än ett år sedan

Stort och bra utbud av restauranger och åkttraktionert. Snäppet bättre än Grönan i Sthlm

Oscar R.

för mer än ett år sedan

Sveriges (kanske också Nordens) bästa åkattraktioner! Liseberg håller dig sysselsatt i flera timmar! Ett minus är de långa kötiderna under sommaren...

Roger

för mer än ett år sedan

Helt enkelt bäst i Sverige.

Karta och andra adresser

Sofierogatan 5, 412 51 Göteborg

Liseberg har verksamhet på Sofierogatan 5, Göteborg. 

Liseberg har 15 andra verksamheter i Sverige. Det som ligger närmast Göteborgskontoret är Tyrolen Liseberg i Göteborg.

Liseberg gick med vinst (2022)

Liseberg gick med vinst, 249 742 000 kr. Liseberg ökade sin omsättning med 34,86% senaste räkenskapsåret. Bolaget har 1 007 anställda, snittlönen har minskat 0%.

Användarbilder

Ladda upp bilder (valfritt) (Maxstorlek: 20MB)

Verksamhetsbeskrivningen för Liseberg AB:

Det kommunala ändamålet med bolaget är att medverka till att Göteborg blir en så attraktiv stad, att resandet till och vistelsen i Göteborgsområdet ökar. Bolaget, som är moderbolag i Lisebergskoncernen, skall ha till föremål för sin verksamhet att bedriva nöjesverksamhet, underhållning och andra programaktiviteter, försäljning, restaurang-, hotell-, camping- och gästhamnsverksamhet, fastighetsförvaltning samt konsultverksamhet och idéutveckling inom turism och nöjesbranschen. Bolaget ska inte ha tiill syfte att bereda vinst åt aktieägarna. Bolaget ska i tillämpliga delar följa de kommunalrättsliga principerna i 2 kap. kommunallagen, innebärande att verksamheten ska vara förenlig med den kommunala kompetensen och lokaliseringsprincipen, att kommunmedlemmarna ska behandlas lika, förbud att lämna stöd åt enskild och förbud att ta högre avgift än som svarar mot kostnaderna för de tjänster som tillhandahålls, såvida inte lag eller rättspraxis för viss verksamhet eller åtgärd medger undantag. Bolaget ska inhämta Göteborgs kommunfullmäktiges ställningstagande innan sådan beslut i verksamheten som är av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt fattas. Denna § 3 får inte ändras utan medgivande av Göteborgs kommunfullmäktige.

Verksamheten ingår i:

Liseberg AB

Organisationsnummer:

556023-6811

Bolagsform:

Aktiebolag

Moderbolag:

Göteborg & Co AB

VD:

Andreas Veilstrup Andersen

Bolaget registrerat:

1972-01-01

F-skatt:

Ja

Momsregistrering:

Ja

Svensk Näringsgrensindelning - SNI:

93210 - Nöjes- och temaparksverksamhet

Branscher

Olika telefonformat

Telefonformat för 031-40 01 00

Telefonformat för 031-40 17 98