facebook_pixelDrottninggatan 20D Norrbottens Län, Boden - hitta.se
Hitta.se

Drottninggatan 20D

961 35 Boden, Boden Norrbottens Län

Adress i Överluleå i Boden i Norrbottens Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Drottninggatan 20D.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1945

Fastigheten på Drottninggatan 20D är ett flerfamiljshus byggt 1945.

Bolån i Boden - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Boden. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Boden

Boendemiljön i Överluleå

Boendemiljön i Överluleå

I området kring Drottninggatan 20 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1940- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (28%).

Wikipediafoton från närområdet

Överluleå kyrka
Elimkyrkan, Boden
Artilleriregementet (nya)
Almska skolan

Människorna i Överluleå

Människorna i Överluleå

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Överluleå bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Bodens kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är trav och galopp, hårvård, motorsport, prova nya produkter, lösa korsord eller sudoku, följa populära tv-serier, sticka och handarbeta, alternativ hälsovård, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 37%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 510 kr, vilket är 24% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 365 119 kronor i lån.

-24%

Här i Boden betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Drottninggatan 20D gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,60% (0,95)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,182% (1,01)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 42,7% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 116% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+116%

Bostadsmarknaden i Överluleå

Just nu finns 2 objekt till salu i Sanden

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

537 meter från adressen ligger Junibackens förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Stora Coop Boden på Kungsgatan 42.

Lockas man av restaurangbesök finns SushiBoden och Restaurang Ming Palace i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (182 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Sveafältet, ligger ca sex minuters gångväg (606 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Överluleå

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Fylleri/LOB

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 08:47

Centrum, polis kontaktas gällande påverkad man utomhus

Polispatrull anträffar mannen en stund senare. Han omhändertas med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Trafikbrott

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 11:23

Trafikbrott på Drottninggatan i Boden.

Under morgonen kontrollerade polisen en personbil på Drottninggatan i Boden. Föraren fick en ordningsbot på grund av tomgångskörning. 

Trafikbrott

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 04:28

Bilförare på Kyrkgatan i centrala Boden får ordningsbot för att ha använt handhållen mobiltelefon under färd.

Ur trafikförordningen: "Vid färd på väg med ett motordrivet fordon får föraren ägna sig åt aktiviteter som användning av mobiltelefon och annan kommunikationsutrustning endast om det inte inverkar menligt på förandet av fordonet. Föraren får inte använda denna utrustning på ett sådant sätt att han eller hon håller den i handen." Syftet med bestämmelserna är att öka säkerheten i trafiken.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
66%
SverigeÖverluleå

Brott jämfört med riket