facebook_pixelTrädgårdsvägen 11 Norrbottens län, Haparanda - hitta.se
Hitta.se

Trädgårdsvägen 11

953 36 Haparanda, Haparanda Norrbottens län

Adress i Nedertorneå-Haparanda i Haparanda i Norrbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Trädgårdsvägen 11.

Hitta hit

En villa byggd 1984

På adressen finns en villa byggd 1984. Huset är 89 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Haparanda.

Bolån i Haparanda - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Haparanda. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Haparanda

Tomten är ca 402 kvadratmeter

Tomten, MURKLAN 4, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten MURKLAN 4 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Nedertorneå-Haparanda

Boendemiljön i Nedertorneå-Haparanda

Området kring Trädgårdsvägen 11 består till 72% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1980- och 1990-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Svensarö
Torneå kyrka
Torneå tingslag
Marielund, Haparanda kommun

Människorna i Nedertorneå-Haparanda

Människorna i Nedertorneå-Haparanda

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

I Nedertorneå-Haparanda bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är lägre än medelåldern i Haparandas kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (40%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är alternativ hälsovård, skönhetsvård, astrologi, datorer, prova nya produkter, följa populära tv-serier, bantningstips, spela dataspel/tv-spel, hårvård och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 9% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 43%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 288 kr, vilket är 36% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 527 689 kronor i lån.

-36%

Här i Haparanda betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Trädgårdsvägen 11 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,50% (0,85)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,082% (0,91)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 39,2% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 78% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+78%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 9 objekt till salu i Marielund

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

389 meter från adressen ligger Pluto Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tolv minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Maxi Haparanda på Hästskovägen 2.

Lockas man av restaurangbesök finns MAX i Haparanda i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (694 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (24 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Nedertorneå-Haparanda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Olaga hot

Rapporterat fredagen den 22 januari kl 09:50

Man gripen misstänkt för olaga hot.

Polisen beordras till en adress i Haparanda. På platsen grips en man i 40-årsåldern som misstänks ha hotat en kvinna som han har en relation med. Han misstänks för olaga hot.  Efter förhör ska åklagare besluta om han ska anhållas. 

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 07:08

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Här följer ett urval av nattens händelser: 22:34 Trafikbrott, Haparanda Polis stoppar och kontrollerar en personbil på E4 vid Nikkala. Bilen är avställd och föraren, som är en man i 30-årsåldern, saknar körkort. Föraren misstänks för grov olovlig körning. Förhör hålls och anmälan upprättas. 22:56 Brand, Luleå Polis kallas till Lövskatan med anledning av en brand i en bil. Platsen dokumenteras och en anmälan gällande skadegörelse genom brand ska upprättas. 01:42 Stöld, Piteå En patrull upptäcker en misstänkt stöld ur en bil i Piteå. Tre personer, en man i 40-årsåldern och en man och en kvinna i 25-årsåldern, befinner sig på platsen. Alla tre grips och de är misstänkta för stöld. Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 02:55

Larm om trafikolkycka på länsväg 398 Lappträsk.

Klockan 14:00 larmades polisen gällande en trafikolycka på länsväg 398 i Lappträsk, Haparanda.  Enligt initiala uppgifter har först en timmerbil voltat. Därefter ska ytterligare en mötande lastbil ha kört i diket på platsen.  En lastbil ligger i diket och dess släp står mitt på vägen. Det andra ekipagets släp är i diket medan dragbilen är kvar på vägen. Enligt tillgängliga uppgifter ska inga personskador ha uppstått.  Det råder dock totalstopp i trafiken. Polisen är på plats för att bland annat dirigera trafik. Trafikledningscentralen kontaktas.  Uppdatering klockan 16:09: Den ena lastbilen har bärgats och arbetet med att bärga den andra pågår. Ett körfält är öppet. Trafikinsiteten är dock låg. Uppdatering klockan 17:03: Vägen är återigen helt avstängd då det andra fordonet ska bärgas.  Uppdatering klockan 18:59: Vid 18:48 var bärgningen klar och vägen är helt öppen för trafik igen. Vägen ska aldrig ha behövt vara helt avstängd, meddelar patrullen. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
42%
SverigeNedertorneå-Haparanda

Brott jämfört med riket