facebook_pixelGrannäsvägen 52 Norrbottens län, Jävrebyn - hitta.se
Hitta.se

Grannäsvägen 52

944 94 Jävrebyn, Piteå Norrbottens län

Adress i Hortlax i Jävrebyn i Norrbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Grannäsvägen 52.

Hitta hit

Bolån i Jävrebyn - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Jävrebyn. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Jävrebyn

Tomten är ca 10830 kvadratmeter

Tomten, JÄVRE 35:4, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten JÄVRE 35:4 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Hortlax

Människorna i Hortlax

Människorna i Hortlax

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Hortlax bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Piteås kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (33%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 30% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 29 729 kr, vilket är 10% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 3 270 333 kronor i lån.

+10%

Här i Piteå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Grannäsvägen 52 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,25% (0,60)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

33,832% (0,66)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 44,3% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 107% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+107%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 3 objekt till salu i Jävrebyn

Det har sålts 2 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 10 038 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 9 588 kr/m2 och går upp med 7.46 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

2 721 meter från adressen ligger Jävre Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (27 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hortlax

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikkontroll

Rapporterat onsdagen den 12 maj kl 12:04

Resultat av trafikkontroller i Piteå.

Polisen har under morgonen kontrollerat trafiken i Piteå. Pitholmsskolan, Mossen: Inga böter utfärdades. Klubbenvägen, Pitsund: Två ordningsbot utfärdades för hastighetsöverträdelser. Flakabergsvägen, Hortlax: Fem ordningsbot utfärdades för hastighetsöverträdelser.

Trafikkontroll

Rapporterat fredagen den 7 maj kl 08:18

Urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen/kvällen.

13:36 Kiruna: Vid kontroll av en lastbil med släp framkommer att föraren inte har behörighet att köra den fordonskombinationen. En anmälan gällande olovlig körning upprättas. 15:16 Arjeplog: Vid en trafikkontroll på riksväg 95, Vaitoudden, kör en förare för fort och får ordningsbot samt sitt körkort omhändertaget. 18:28 Arjeplog: Vid en trafikkontroll på riksväg 95, Vaitoudden, får en förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse. 19:41 Piteå: Bilförare på E4, Öjebyn, får ordningsbot för hastighetsöverträdelse. Trafikkontroller är en del i polisens arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor. 

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 1 maj kl 08:37

Ett urval av nattens polisverksamhet 23:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning.  Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Här följer ett urval av nattens händelser: 23:03 Grov misshandel, Boden: Polisen larmas till en en by i kommunen där en man uppges ha blivit misshandlad med ett vasst tillhygge. Mannen förs till sjukvård av en bekant. En person på plats grips och anhålls senare av åklagare. Förhör med de inblandade och med vittnen hålls. En anmälan gällande grov misshandel upprättas. 00:25 Misshandel, Kalix: Polispatrull beordras till en adress i Töre där det uppges ha varit bråk/slagsmål i samband med en fest. Det är oklart om någon behövt uppsöka sjukvård. En anmälan samt en motanmälan gällande misshandel upprättas. 03:01 Misshandel, Gällivare: Polispatrull larmas till en adress i Gällivare med anledning av ett bråk. En person ses om av ambulans. En anmälan gällande misshandel upprättas. 05:41 Trafikolycka, Piteå: Polispatrull beordras till Klubbgärdet med anledning av en singelolycka där en bil kört av vägen. En person förs till sjukvård med ambulans. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
72%
SverigeHortlax

Brott jämfört med riket