facebook_pixelFredsgatan 25 Norrbottens län, Kalix - hitta.se

Fredsgatan 25

952 33 Kalix, Kalix Norrbottens län

Adress i Nederkalix i Kalix i Norrbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Fredsgatan 25.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1965

Fastigheten på Fredsgatan 25 är ett flerfamiljshus byggt 1965.

Bolån i Kalix - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Kalix. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Kalix

Boendemiljön i Nederkalix

Boendemiljön i Nederkalix

I området kring Fredsgatan 25 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1950- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (33%).

Wikipediafoton från närområdet

Kalix kommunhus
Kalix sjukhus

Människorna i Nederkalix

Människorna i Nederkalix

Pensionerade singlar med medelinkomster i små- och medelstora städer

I Nederkalix bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 44 år, vilket är lägre än medelåldern i Kalixs kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (36%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, astrologi, krukväxter, lösa korsord eller sudoku, skönhetsvård, besöka sportevenemang, modenyheter, sjukdomar och sjukvård, alternativ hälsovård och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 18% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 22% har endast grundskoleutbildning. 8% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 38%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 718 kr, vilket är 13% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 424 804 kronor i lån.

-13%

Här i Kalix betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Fredsgatan 25 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,55% (0,90)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,132% (0,96)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 48,1% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 70% fler röster än riksgenomsnittet.

S+70%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Toyota i området.

Volvo
Toyota

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 33 objekt till salu i Centrum

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor och en grundskola i närheten

76 meter från adressen ligger Lyrans förskola.

Närmaste grundskola är Centrumskolan (241 meter), som är en kommunal skola med ca 207 elever i årskurserna 1-6. Här har 79% av lärarna lärarexamen och det går tolv elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Stora Coop Kalix på Strandgatan 22.

Lockas man av restaurangbesök finns Lyktan Bokcafé och Hotell Valhall i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (721 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (106 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Träningscompaniet Kalix Ekonomiska Förening, tio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Nederkalix

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 20 november kl 08:02

Trafikolycka på E4 vid Stråkanäs.

Enligt initiala uppgifter är det en singelolycka och ett fordon har åkt av vägen. Polis kallas till platsen.  Uppdaterad 08:10 En person har förts till sjukvård. Eventuella frågor gällande skadeläge hänvisas till sjukvården. Uppdaterad 08:16 Polis har dokumenterat olycksplatsen.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 07:29

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Polisen har, utöver ärendena nedan, även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Här följer ett urval av nattens händelser: 01:51 Skadegörelse, Kalix: Polisen får samtal från en väktare om att en ruta krossats på socialkontoret så att larm gått. Polispatrull beordras till platsen. Ingen misstänkt gärningsperson påträffas. Förhör med väktaren hålls och en anmälan gällande skadegörelse upprättas. 03:19 Trafikkontroll, Luleå: Vid en trafikkontroll vid Skurholmsrondellen är samtliga fordon och förare som kontrolleras utan anmärkning. 05:58 Motorfordon anträffat stulet, Luleå: Polisen får samtal om att en personbil som anmälts stulen under natten har anträffats på Örnäset. Polispatrull beordras till platsen och en brottsplatsundersökning genomförs innan bilen återlämnas till ägaren.

Olaga intrång

Rapporterat fredagen den 13 november kl 04:13

Kalix, insats vid ett ungdomshem

Polisen arbetar just nu med ett ärende vid ett ungdomshem. Enligt initiala uppgifter kan obehöriga personer ha tagit sig in på området. Det ska vara hål i ett stängsel. Flera polispatruller jobbar på platsen. Några misstänkta personer har inte påträffats. Uppdatering kl 17:20 Om man gjort eller gör några iakttagelser av personer som inte verkar vara hemmahörande i området, ring polisen på telefonnummer 112. Uppdatering kl 19:30 Polis finns fortfarande på plats. Ingen misstänkt har ännu anträffats i området.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
16%
SverigeNederkalix

Brott jämfört med riket