facebook_pixelLägergatan 3A Norrbottens län, Kalix - hitta.se
Hitta.se

Lägergatan 3A

952 61 Kalix, Kalix Norrbottens län

Adress i Näsbyn i Kalix i Norrbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lägergatan 3A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1967

Fastigheten på Lägergatan 3A är ett flerfamiljshus byggt 1967.

Bolån i Kalix - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Kalix. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Kalix

Boendemiljön i Näsbyn

Boendemiljön i Näsbyn

I området kring Lägergatan 3 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (70%).

Wikipediafoton från närområdet

Kalix folkhögskola
Näsbyn, Kalix
Kalix kommun
Kalix

Människorna i Näsbyn

Människorna i Näsbyn

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Näsbyn bor 43% kvinnor och 57% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Kalixs kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (30%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är prova nya produkter, spela dataspel/tv-spel, skönhetsvård, astrologi, följa populära tv-serier, film, ny teknik i vardagslivet, bild-/ljudanläggningar, datorer och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 11% som högutbildade. 48% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 17% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 685 kr, vilket är 27% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 485 014 kronor i lån.

-27%

Här i Kalix betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Lägergatan 3A gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,55% (0,90)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,132% (0,96)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 47,0% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 66% fler röster än riksgenomsnittet.

S+66%

Bostadsmarknaden i Näsbyn

Just nu finns 23 objekt till salu i Näsbyn

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

442 meter från adressen ligger Nystads förskola.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är ICA Nära Drugstore på Strandgatan 26.

Lockas man av restaurangbesök finns Hotell Valhall och Lyktan Bokcafé i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (570 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (164 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Novagym, tio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Näsbyn

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Våld/hot mot tjänsteman

Rapporterat söndagen den 11 april kl 12:12

Man gripen misstänkt för blåsljussabotage och våldsamt motstånd.

På söndagsförmiddagen beordras polispatrull till Kalix sjukhus för att dokumentera en skadegörelse. I samband med detta påträffas den man som misstänks ha utfört skadegörelsen. Då polisen ska avvisa mannen från platsen ska han ha sparkat alternativt slagit i polisbilen och på så vis förhindrat patrullen från att utföra tjänsteutövning. Han ska också ha gjort kraftigt motstånd i samband med ingripandet.  Mannen grips misstänkt för blåsljussabotage och våldsamt motstånd. Efter förhör ska åklagare beslutas om han ska anhållas eller släppas på fri fot. 

Rattfylleri

Rapporterat lördagen den 10 april kl 08:49

Rattfylleri - Narkotika

Polispatrull stoppar en personbil inne i Kalix efter samtal från allmänhet. Vid kontrollen uppstod misstanke om att föraren var påverkad av narkotika och medtogs för kroppsbesiktningen. Utöver misstänks föraren för grov olovlig körning då denne saknade körkort och var efterlyst för Kriminalvårdens räkning. Föraren en man i 35-årsåldern togs med för provtagning för att sedan transporteras till närmaste häkte.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 10 april kl 06:57

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har tre personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 00:35 Trafikbrott, Kalix Polisen stoppar och kontrollerar en a-traktor i Kalix. Fordonet går fortare än tillåtet varför den tas i beslag för teknisk undersökning. Anmälan gällande olovlig körning upprättas, vårdnadshavare kontaktas. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
16%
SverigeNäsbyn

Brott jämfört med riket