facebook_pixelStrandgatan 7B Norrbottens Län, Kalix - hitta.se

Strandgatan 7B

952 33 Kalix, Kalix Norrbottens Län

Adress i Nederkalix i Kalix i Norrbottens Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Strandgatan 7B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1946

Fastigheten på Strandgatan 7B är ett flerfamiljshus byggt 1946.

Bolån i Kalix - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Kalix. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Kalix

Boendemiljön i Nederkalix

Boendemiljön i Nederkalix

I området kring Strandgatan 7 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (31%).

Wikipediafoton från närområdet

Kalix kyrka
Nederkalix distrikt

Människorna i Nederkalix

Människorna i Nederkalix

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Nederkalix bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 65 år, vilket är högre än medelåldern i Kalixs kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (38%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är trav och galopp, hårvård, motorsport, prova nya produkter, lösa korsord eller sudoku, följa populära tv-serier, sticka och handarbeta, alternativ hälsovård, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 12% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 13% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 43%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 349 kr, vilket är 18% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 754 295 kronor i lån.

-18%

Här i Kalix betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Strandgatan 7B gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,55% (0,90)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,132% (0,96)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 47,7% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 69% fler röster än riksgenomsnittet.

S+69%

Bilägande

Man kör gärna Audi och Ford i området.

Audi
Ford

Bostadsmarknaden i Nederkalix

Just nu finns 31 objekt till salu i Centrum

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och en grundskola i närheten

388 meter från adressen ligger Socialkontor Äldreomsorg Individ- och Familjeomsorg.

Närmaste grundskola är Centrumskolan (496 meter), som är en kommunal skola med ca 207 elever i årskurserna 1-6. Här har 79% av lärarna lärarexamen och det går tolv elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Stora Coop Kalix på Strandgatan 22.

Lockas man av restaurangbesök finns Elegant Chinarestaurang och Hotell Gamla Staden i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (278 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fem minuters gångväg (502 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Träningscompaniet Kalix Ekonomiska Förening, 14 minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Nederkalix

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 20 november kl 08:02

Trafikolycka på E4 vid Stråkanäs.

Enligt initiala uppgifter är det en singelolycka och ett fordon har åkt av vägen. Polis kallas till platsen.  Uppdaterad 08:10 En person har förts till sjukvård. Eventuella frågor gällande skadeläge hänvisas till sjukvården. Uppdaterad 08:16 Polis har dokumenterat olycksplatsen.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 07:29

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Polisen har, utöver ärendena nedan, även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Här följer ett urval av nattens händelser: 01:51 Skadegörelse, Kalix: Polisen får samtal från en väktare om att en ruta krossats på socialkontoret så att larm gått. Polispatrull beordras till platsen. Ingen misstänkt gärningsperson påträffas. Förhör med väktaren hålls och en anmälan gällande skadegörelse upprättas. 03:19 Trafikkontroll, Luleå: Vid en trafikkontroll vid Skurholmsrondellen är samtliga fordon och förare som kontrolleras utan anmärkning. 05:58 Motorfordon anträffat stulet, Luleå: Polisen får samtal om att en personbil som anmälts stulen under natten har anträffats på Örnäset. Polispatrull beordras till platsen och en brottsplatsundersökning genomförs innan bilen återlämnas till ägaren.

Olaga intrång

Rapporterat fredagen den 13 november kl 04:13

Kalix, insats vid ett ungdomshem

Polisen arbetar just nu med ett ärende vid ett ungdomshem. Enligt initiala uppgifter kan obehöriga personer ha tagit sig in på området. Det ska vara hål i ett stängsel. Flera polispatruller jobbar på platsen. Några misstänkta personer har inte påträffats. Uppdatering kl 17:20 Om man gjort eller gör några iakttagelser av personer som inte verkar vara hemmahörande i området, ring polisen på telefonnummer 112. Uppdatering kl 19:30 Polis finns fortfarande på plats. Ingen misstänkt har ännu anträffats i området.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
16%
SverigeNederkalix

Brott jämfört med riket