facebook_pixelEdeforsgatan 14B Norrbottens län, Luleå - hitta.se
Hitta.se

Edeforsgatan 14B

974 38 Luleå, Luleå Norrbottens län

Adress i Örnäset i Luleå i Norrbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Edeforsgatan 14B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Edeforsgatan 14B är ett flerfamiljshus.

Bolån i Luleå - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Luleå. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Luleå

Boendemiljön i Örnäset

Boendemiljön i Örnäset

I området kring Edeforsgatan 14 bor många i flerbostadshus och kedjehus som för det mesta är byggda på 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (74%).

Wikipediafoton från närområdet

Skurholmen
Ljusets och hoppets kapell
Örnäsets kyrka
Luleå stad

Människorna i Örnäset

Människorna i Örnäset

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Örnäset bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är högre än medelåldern i Luleås kommun (47 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (18%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 776 kr, vilket är 27% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 466 066 kronor i lån.

-27%

Här i Luleå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Edeforsgatan 14B gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,50% (0,85)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,082% (0,91)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 39,9% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 142% fler röster än riksgenomsnittet.

V+142%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Audi i området.

Toyota
Audi

Bostadsmarknaden i Örnäset

i Örnäset pågår och planeras det för 393 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 76 objekt till salu i Örnäset

Just nu finns det 14 hyreslägenheter att byta till i närheten av Edeforsgatan. Snitthyran är 7 064 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

138 meter från adressen ligger Årans Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Stora Coop Örnäset på Rödkallens Väg 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Skurholmen Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (211 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (93 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Örnäset

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikbrott

Rapporterat fredagen den 27 november kl 01:03

Örnäset, bilist kontrollerad av polis

Bilen har körförbud och föraren får böter.

Rattfylleri

Rapporterat lördagen den 21 november kl 04:01

Grovt Rattfylleri - Luleå

Polispatrull reagerar på hur ett fordon framförs längs Hertsövägen. Vid kontrollen uppstår misstanke om rattfylleri. Föraren, en man i 20års åldern, blåste 1,2 promille och misstänks därför för grovt rattfylleri.

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 20 november kl 07:33

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Här följer ett urval av nattens händelser: 02:37 Trafikbrott, Luleå Polis stoppar och kontrollerar en personbil på Svartövägen i höjd med Bergviken. Föraren, en man i 35-årsåldern, saknar körkort. Han misstänks för grov olovlig körning. Bilnycklarna omhändertas för att förebygga framtida trafikbrott och anmälan upprättas. 04:52 Trafikbrott, Gällivare En ordningsbot (böter) utfärdas på E45 i höjd med Fjällnäs. Föraren stannade inte på ett korrekt sätt vid stopplikt. Tre viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga uppgifter om personskador i samband med olyckorna.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
373%
SverigeÖrnäset

Brott jämfört med riket