facebook_pixelFagerlinsvägen 9 Norrbottens län, Luleå - hitta.se
Hitta.se

Fagerlinsvägen 9

972 39 Luleå, Luleå Norrbottens län

Adress i Luleå Centrum i Luleå i Norrbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Fagerlinsvägen 9.

Hitta hit

En villa byggd 1948

På adressen finns en villa byggd 1948. Huset är 160 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Luleå Centrum.

Bolån i Luleå - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Luleå. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Luleå

Tomten är ca 1052 kvadratmeter

Tomten, KNIPAN 11, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten KNIPAN 11 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Luleå Centrum

Boendemiljön i Luleå Centrum

I området kring Fagerlinsvägen 9 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1940- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (20%).

Wikipediafoton från närområdet

Luleå stadshotell
Norrbottens museum
Luleå högre allmänna läroverk
Luleå domkyrkoförsamling

Människorna i Luleå Centrum

Människorna i Luleå Centrum

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Luleå Centrum bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Luleås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (32%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 0% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 59%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 34 849 kr, vilket är 28% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 954 741 kronor i lån.

+28%

Här i Luleå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Fagerlinsvägen 9 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,50% (0,85)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,082% (0,91)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,6% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 65% fler röster än riksgenomsnittet.

V+65%

Bostadsmarknaden i Luleå Centrum

i Luleå Centrum pågår och planeras det för 443 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 8 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 14 hyreslägenheter att byta till i närheten av Fagerlinsvägen. Snitthyran är 6 376 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

311 meter från adressen ligger Trädgårdens Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Varvet på Västra Varvsgatan 18.

Lockas man av restaurangbesök finns Luleå gymnasieskola och Rsmh Luleå Kamratförening i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (45 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (138 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Luleå Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 08:01

Innerstaden, två män stoppade efter misstänkt stöld i butik

En av männen misstänks för ringa stöld och en för ringa narkotikabrott, innehav. Polispatrull beordras till platsen. Personerna identifieras, förhör hålls och anmälan upprättas.  Detta ärende har hanterats enligt arbetssättet snabbare lagföring.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 05:55

Södra Gäddvik, två bilister har kolliderat vid Gäddviksbron

Det är initialt totalstopp i trafiken på bron med anledning av olyckan. Vid 17:30-tiden meddelas att bilarna flyttats från körbanan och trafiken kommer snart att kunna släppas på. En person är förd med ambulans till sjukhus.  Uppdatering kl 18:24 Förhör har hållits med en av förarna och platsen har dokumenterats. En anmälan gällande trafikolycka upprättas.

Trafikbrott

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 02:14

Riksväg 97, trafikbrott i Sunderbyn.

Polis stoppar och kontrollerar en personbil som är avställd. Föraren kör dessutom fortare än tillåten hastighet. En ordningsbot (böter) utfärdas med anledning av hastighetsöverträdelsen. Att sänka medelhastigheten är en av de viktigaste åtgärderna vi kan göra för att rädda liv på våra vägar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
373%
SverigeLuleå Centrum

Brott jämfört med riket