facebook_pixelJohannesgatan 1B Norrbottens Län, Malmberget - hitta.se
Hitta.se

Johannesgatan 1B

983 31 Malmberget, Gällivare Norrbottens Län

Ett flerfamiljshus byggt 1967

Fastigheten på Johannesgatan 1B är ett flerfamiljshus byggt 1967.

Bolån i Malmberget - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Malmberget. Genomsnittlig ränta föregående månad (feb 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,24%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,25% (feb 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,24% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 310 517 kronor och den första avbetalningen är 2 700 kronor.
Bolån i Malmberget

Boendemiljön på Malmberget

Boendemiljön på Malmberget

I området kring Johannesgatan 1 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (38%).

Wikipediafoton från närområdet

Folkets hus, Malmberget
Kåkstan
Sporthallen, Malmberget
Samhällsomvandlingen av Malmberget

Människorna på Malmberget

Människorna på Malmberget

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

På Malmberget bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är lägre än medelåldern i Gällivares kommun (51år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är trav och galopp, hårvård, motorsport, prova nya produkter, lösa korsord eller sudoku, följa populära tv-serier, sticka och handarbeta, alternativ hälsovård, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 32% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 62%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 082 kr, vilket är 8% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 108 990 kronor i lån.

-8%

Här i Gällivare betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Johannesgatan 1B gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,55% (0,90)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,132% (0,96)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 42,4% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 109% fler röster än riksgenomsnittet.

V+109%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 132 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 38 objekt till salu i Mellanområdet

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

tolv meter från adressen ligger Korttidshem Fritidshem Grupplokal.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Malmberget på Kaptensvägen 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Malmen och Restaurang Berget i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca elva minuters gångväg (1185 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (277 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Malmberget

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikkontroll

Rapporterat lördagen den 10 april kl 02:33

Resultat av trafikkontroller i Gällivare och Kiruna.

Under morgon och förmiddag har polisen kontrollerat trafiken i Gällivare och Kiruna. E10 Gällivare, samtliga trafikanter utan anmärkning. Länsväg 870 Jänkänalusta, Kiruna. Cirka 25 fordon kontrollerades och samtliga var utan anmärkning. Kontrollen utfördes i enlighet med det medborgarlöfte som polisen har gett tillsammans med Kiruna kommun.  Trafikkontroller är en del i polisens arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor.  Att sänka medelhastigheten är en av de viktigaste åtgärderna vi kan göra för att rädda liv på våra vägar.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 6 april kl 04:25

Mellanvägen, polispatrull upptäcker lastbil som kört av vägen

Lastbilen står utanför vägbanan. Det finns inga uppgifter om att någon skadats i olyckan. Det är full framkomlighet på platsen, men vägen kommer tillfälligt stängas av i samband med bärgningsarbetet.

Trafikkontroll

Rapporterat fredagen den 26 mars kl 09:46

Resultat från trafikkontroll på Gällivarevägen, Malmberget.

Samtliga kontrollerade passerade utan anmärkningar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
18%
SverigeMalmberget

Brott jämfört med riket