facebook_pixelPuoitakvägen 14A Norrbottens län, Malmberget - hitta.se
Hitta.se

Puoitakvägen 14A

983 32 Malmberget, Gällivare Norrbottens län

Bolån i Malmberget - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Malmberget. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Malmberget

Tomten är ca 28457960 kvadratmeter

Tomten, MALMBERGET 8:17, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten MALMBERGET 8:17 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön på Malmberget

Människorna på Malmberget

Människorna på Malmberget

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

På Malmberget bor 42% kvinnor och 58% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Gällivares kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (28%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är trav och galopp, hårvård, motorsport, prova nya produkter, lösa korsord eller sudoku, följa populära tv-serier, sticka och handarbeta, alternativ hälsovård, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 16% som högutbildade. 50% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 50%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 561 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 95 611 kronor i lån.

-17%

Här i Gällivare betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Puoitakvägen 14A gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,55% (0,90)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,132% (0,96)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 42,4% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 109% fler röster än riksgenomsnittet.

V+109%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 132 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 33 objekt till salu i Mellanområdet

Det har sålts 12 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 17 157 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 14 859 kr/m2 och går upp med 76.67 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

704 meter från adressen ligger Korttidshem Fritidshem Grupplokal.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Malmberget på Kaptensvägen 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Malmen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (859 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca sex minuters gångväg (629 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Malmberget

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikkontroll

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 06:00

Urval av polisens arbete i trafiken under tidig eftermiddag.

12:12 Gällivare: Vid en trafikkontroll på Mellanvägen, Gällivare, får sex förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse. 13:00 Boden: Samtliga som kontrolleras vid en trafikkontroll på Gunnarsbyvägen är utan anmärkning. 13:10 Gällivare: Två förare får ordningsbot för hastighetsöverträdelse vid en trafikkontroll på Cellulosavägen, Gällivare. Trafikkontroller är en del i polisens arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor. 

Trafikkontroll

Rapporterat tisdagen den 13 april kl 11:26

Resultat från trafikkontroll i Gällivare kommun.

Här följer ett urval från förmiddagens kontroller: Det finns inga anmärkningar noterade från kontrollen på E10/E45. På Mellanvägen har en ordningsbot (böter) utfärdats till en förare med anledning av hastighetsöverträdelse. I centrala Gällivare utfärdades en ordningsbot till en förare som använde handhållen mobiltelefon under färd.

Trafikkontroll

Rapporterat lördagen den 10 april kl 02:33

Resultat av trafikkontroller i Gällivare och Kiruna.

Under morgon och förmiddag har polisen kontrollerat trafiken i Gällivare och Kiruna. E10 Gällivare, samtliga trafikanter utan anmärkning. Länsväg 870 Jänkänalusta, Kiruna. Cirka 25 fordon kontrollerades och samtliga var utan anmärkning. Kontrollen utfördes i enlighet med det medborgarlöfte som polisen har gett tillsammans med Kiruna kommun.  Trafikkontroller är en del i polisens arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor.  Att sänka medelhastigheten är en av de viktigaste åtgärderna vi kan göra för att rädda liv på våra vägar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
18%
SverigeMalmberget

Brott jämfört med riket