Hitta.se

Press release / 2019-03-07

Hitta.se förvärvar marknadsplatsen och bokningstjänsten Bokadirekt

Hitta.se fortsätter bygget av Sveriges största marknadsplats för bokningsbara tjänster

Hitta.se förvärvar Bokadirekt och skapar Sveriges största marknadsplats för skönhet & hälsa. Tillsammans kommer Hitta.se och Bokadirekt att erbjuda 1,4 miljoner bokningsbara tider per månad till sina mer än 4 miljoner besökare. Största ägare i Bokadirekt innan affären var Sjätte AP-fonden.

Bokadirekt logo

– Genom sammangåendet med Bokadirekt erbjuder vi den i särklass bästa marknadsplatsen för hälsa och skönhet i Sverige. Vi erbjuder våra salonger en helhetslösning med en bokningsbar kalender, betalningslösningar, statistik och marknadsföring. Samtidigt får alla våra besökare en möjlighet att enkelt boka och betala för behandlingar, säger Stefan Tocca, strategiansvarig på Hitta.se.

Bokadirekt kommer tillsammans med det tidigare förvärvet Itsperfect att dubbla antalet bokningsbara tider inom skönhet & hälsa till mer än 1,4 miljoner tider och ett samlat bokningsvärde på över 700 miljoner kronor månatligen. Samtidigt kan salongerna öka sin affär genom att alla tider går att boka på Hitta.se:s och Bokadirekts marknadsplatser, som tillsammans når över 50% av Sveriges befolkning varje månad.

– Tillsammans med Hitta.se blir vi den mest heltäckande och affärskritiska partnern för tjänsteföretag inom skönhet och hälsa på den svenska marknaden, säger Christian Fricke, VD på Bokadirekt.

Hitta.se:s strategi är att vara den bästa partnern till svenska små- och medelstora företag genom att erbjuda produkter som förenklar vardagen och ökar försäljningen.

– Hitta.se ska vara den bästa länken mellan svenska små- och medelstora företag och deras kunder. Det senaste året har vi därför lanserat Hitta Offert för tjänster såsom snickarjobb, städning och flytt och vi har förvärvat Itsperfect som är ett komplett affärssystem för skönhetsbranschen. Förvärvet av Bokadirekt är en viktig pusselbit för att lösa skönhetsbranschens alla behov, säger Hitta.se:s VD Joakim Lundqvist.

Mer information:

Om Hitta.seOm Bokadirekt

För mer information, vänligen kontakta:Stefan ToccaStrategiansvarig, Hitta.seTel: +46 72 289 81 98Email: stefan.tocca@hitta.se

Christian FrickeVD, BokadirektTel: +46 70 988 66 61Email: christian.fricke@bokadirekt.se

Om Bokadirekt

Bokadirekt är snabbaste vägen till skönhet och hälsa. Vi hjälper närmare 13,000 specialister inom skönhet och hälsa, med en samlad årlig omsättning om drygt fem miljarder, med bokning, betalning och marknadsföring på nätet och i appar.

Om Hitta.se

Hitta.se är Sveriges lokala marknadsplats som erbjuder tjänster för att enkelt och snabbt hitta relevant information om företag, personer och platser. Samtidigt tillhandahåller vi våra företagskunder en bred portfölj av innovativa tjänster och produkter som förenklar vardagen, attraherar kunder och ökar försäljningen.

Hitta.se grundades 2004 och har idag cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Östersund samt lokala filialer i 14 olika städer runt om i Sverige. Hitta.se är etablerat som en av Sveriges absolut största sajter med en räckvidd på över 4 miljoner unika personer per vecka.