Hitta.se

Bjärsätter 2

641 98,Björkvik,Katrineholm Södermanlands län

En villa byggd 1967

På adressen finns en villa byggd 1967. Huset är 150 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Björkvik.

Snittvärderingen på Bjärsätter 2 är ca 17 866 kr/m².

Hus

Äger du en bostad i området? Värdera din bostad gratis på Booli.se – svar på 2 minuter!

Evaluation

Värdeindikation

2 680 000 kr

Bolån i Björkvik - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Björkvik. Genomsnittlig ränta föregående månad (Aug 2022) för ett bolån bundet på 1 år: 3,42%

Räkna på ditt bolån!

Bolåneräntan du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 3,47% (Aug 2022).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 1 års bunden ränta på 3,42% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 856 425 kronor och den första avbetalningen är 4 517 kronor.

Nordea Logo
Bolån i Björkvik

Tomt på ca 2226 kvadratmeter

Tomten, BJÄRSÄTTER 6:2, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten BJÄRSÄTTER 6:2 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Bjärsätter 2

Boendemiljön i Bjärsätter 2

Bjärsätter 2 ligger i Katrineholm

I området kring Bjärsätter 2 bor många i lantbruk och villor som för det mesta är byggda på 1930- och 1960-talet.

Vårdcentraler och apotek i närheten av Bjärsätter 2

Det finns inga vårdcentraler eller apotek inom 6km avstånd från Bjärsätter 2.

Människorna i Bjärsätter 2

Människorna i Bjärsätter 2

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Bjärsätter 2 har 10% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 20% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 37% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 75%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 997 kr, vilket är -27% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 985 697 kr i lån.

-26%

Här i Katrineholm betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är 0,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,18% (0,53)

10,77% (-0,51)

0,242% (0,00)

Summa

33,192% (0,02)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 49 år, vilket är lägre än medelåldern i Katrineholms kommun (50 år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (46%) är högre än i resten av kommunen.

Centerpartiet är ovanligt starka i området

I valdistriktet röstar man borgerligt. Centerpartiet får 86% fler röster än riksgenomsnittet. Socialdemokraterna är största parti med 25.7% av rösterna.

C+86%

Fordonsmarknaden nära Björkvik

Fordonsfakta för Björkvik

I närheten av Björkvik finns det just nu totalt 151 bilar till salu, varav 9 hybridbilar och 70 dieselbilarwayke.se

 • Ikon

  Vanligaste biltypen i Björkvik?
  De flesta i Björkvik är intresserade av att köra en SUV.

 • Ikon

  Vilket märke rattas mest i Björkvik?
  Volvo är det vanligaste att köra i Björkvik.

 • Ikon

  Vilken färg på bilen är vanligast i Björkvik?
  För att passa in i Björkvik ska du köra en vit bil.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters cykelväg (1747 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (240 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Bjärsätter 2

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Du kan skydda din bostad med inbrotts- och brandlarm. Uppkopplat till larmcentral dygnet runt. Testa vilket hemlarm som passar dig och räkna ut ditt pris.

VerisureVerisure.seAnnons

Fylleri/LOB

Rapporterat måndagen den 3 oktober kl 12:09

Kvinna var våldsam och hotfull mot butikspersonal.

10:55 Polisen larmades till en butik i centrala Katrineholm. En kvinna i 40-årsåldern ska ha varit våldsam och hotfull mot personal. Polis åkte till platsen. Kvinnan påträffades och hon misstänks för misshandel, olaga hot samt ringa narkotikabrott eget bruk. Hon fick följa med för tillnyktring enligt LOB. Polisens presstjänst har inga detaljer om eventuella personskador i samband med händelsen.

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 29 september kl 07:42

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson. Polisen i Södermanland har hanterat cirka 65 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser: 03:41 Polisen larmades till ett företag på Köpmangatan i Katrineholm med anledning av ett inbrott. Väktare hade fått vetskap om larmet och var på plats där de noterat att ett fönster var borttaget. Polis åkte till platsen. Exakt vad som stulits är inte preciserat i detalj men minst fyra datorer ska ha stulits. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott, det finns ingen misstänkt för brottet. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 5 oktober kl 08:08

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 35-tal ärenden som rör Södermanland. Ingen person har gripits. En person har omhändertagits påverkan av narkotika. Inga större händelser eller våldsbrott har inträffat under den gångna natten. Misstänkt drograttfylleri i Katrineholm 01:20 En polispatrull på Vingåkersvägen i Katrineholm såg en parkerad bil som stod på tomgång. När patrullen närmade sig backade den iväg. Då bestämde patrullen sig för att göra en fordons och förarkontroll. Under kontrollen visade det sig att föraren, en kvinna i 55-årsåldern, inte hade behörighet att köra en personbil. Vidare misstänkte poliserna att kvinnan var påverkad av narkotika och hon fick följa med till sjukhus för provtagning misstänkt för drograttfylleri och olovlig körning. Bilen togs i beslag för teknisk undersökning och bärgades därför till polisens beslagsgarage.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
111%
SverigeBjärsätter 2

Brott jämfört med riket