facebook_pixel
Hitta.se

Gustavsborg Säterbo

641 98 Björkvik, Katrineholm Södermanlands län

Adress i Björkvik i Björkvik i Södermanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på adressen.

Hitta hit

En villa byggd 1954

På adressen finns en villa byggd 1954. Huset är 85 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Björkvik.

Bolån i Björkvik - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Björkvik. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2022) för ett bolån bundet på 1 år: 1,76%

Räkna på ditt bolån!

Bolåneräntan du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,77% (apr 2022).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 1 års bunden ränta på 1,76% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 440 733 kronor och den första avbetalningen är 3 133 kronor.

Nordea Logo
Bolån i Björkvik

Tomt på ca 5416 kvadratmeter

Tomten, BJÄRSÄTTER 5:1, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten BJÄRSÄTTER 5:1 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Gustavsborg Säterbo

Människorna i Gustavsborg Säterbo

Människorna i Gustavsborg Säterbo

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Gustavsborg Säterbo har 10% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 20% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 37% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 75%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 199 kr, vilket är -22% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 706 953 kr i lån.

-22%

Här i Katrineholm betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är 0,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,18% (0,53)

10,77% (-0,51)

0,242% (0,00)

Summa

33,192% (0,02)

Hög medelålder i området

Medelåldern i området är 54 år, vilket är högre än medelåldern i Katrineholms kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (46%) är högre än i resten av kommunen.

Centerpartiet är ovanligt starka i området

I valdistriktet röstar man borgerligt. Centerpartiet får 86% fler röster än riksgenomsnittet. Socialdemokraterna är största parti med 25.7% av rösterna.

C+86%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Björkvik

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 15 minuters gångväg (1405 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (34 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Gustavsborg Säterbo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

1000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 9 maj kl 09:16

Garageinbrott utanför Getå.

07:01 Polisen fick vetskap om ett garageinbrott som inträffat utanför Getå väster om Krokek. Någon, eller några, ska ha tagit sig in i garaget genom ett fönster. Den, eller de, som gjort inbrottet ska ha försökt att stjäla en cross från garaget. Crossen lämnades dock liggandes utomhus i närområdet. Inget annat ska saknas från garaget. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott, det finns ingen misstänkt.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 3 maj kl 06:56

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver. Polisen i Södermanland har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser: 00:44 Polisen larmades till Norrköpingsvägen i Katrineholm med anledning av en trafikolycka. Det var en personbil som hade voltat. Ingen person skadades fysiskt. Bärgare kallades till platsen. Polisen misstänker inget brott. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Polisen har även fått in larm om mindre bränder som inte har renderat i någon brottsmisstanke.

Brand

Rapporterat fredagen den 6 maj kl 19:48

Matlagning vållade utryckning.

19:18 Polisen larmades om en brand på Stallgårdsvägen. Det skulle brinna i en bostad, enligt SOS-larmet. Polis åkte till platsen. Det rörde sig om en olyckshändelse i samband med matlagning, det finns inga misstankar om brott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
111%
SverigeGustavsborg Säterbo

Brott jämfört med riket