facebook_pixelYngersstrand Sjöängen Södermanlands län, Björkvik - hitta.se

Yngersstrand Sjöängen

641 98 Björkvik, Katrineholm Södermanlands län

Adress i Björkvik i Björkvik i Södermanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på adressen.

Hitta hit

En villa byggd 2006

På adressen finns en villa byggd 2006. Huset är 155 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Björkvik.

Bolån i Björkvik - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Björkvik. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Björkvik

Tomten är ca 3933 kvadratmeter

Tomten, HAGBYBERGA 4:15, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten HAGBYBERGA 4:15 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Björkvik

Boendemiljön i Björkvik

Området består till 20% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 1940-talet.

Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil.

Wikipediafoton från närområdet

Yngaren
Björkvik
Björkviks landskommun
Åkerö slott

Människorna i Björkvik

Människorna i Björkvik

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I Björkvik bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 52 år, vilket är högre än medelåldern i Katrineholms kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (50%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 46% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 36% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 76%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 105 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 132 869 kronor i lån.

-15%

Skatteläget i Katrineholm

För de som är folkbokförda på Yngersstrand Sjöängen gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,18% (0,53)

10,77% (-0,51)

0,242% (0,00)

Summa

33,192% (0,02)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,2% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 14% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+14%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

7 687 meter från adressen ligger Bettna Skola Förskoleklass/Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (117 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (94 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Björkvik

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Övrigt

Rapporterat lördagen den 28 november kl 02:42

Information om polisens pressnummer.

Polisens presstalesperson avslutar snart sin tjänstgöring för dagen och är åter i tjänst imorgon bitti klockan 07:00. Under morgonens första timme prioriteras att sammanfatta nattens händelser och det kan därför vara svårt att komma fram via telefon. Under resten av kvällen och natten besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Övrigt

Rapporterat fredagen den 27 november kl 09:54

Information om polisens pressnummer.

Polisens presstalesperson avslutar snart sin tjänstgöring för dagen och är åter i tjänst imorgon bitti klockan 07:00. Under morgonens första timme prioriteras att sammanfatta nattens händelser och det kan därför vara svårt att komma fram via telefon. Under resten av kvällen och natten besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 06:01

Älgolycka på riksväg 53. Inga personskador.

17:14 SOS larmade polis, ambulans och räddningstjänst till riksväg 53. Vid Råby hade en personbil krockat med en älg. Föraren, en man i 55-årsåldern, hade lite ont i nacken men behövde inte uppsöka akutsjukvård. Bärgare beställdes till bilen. En av polisens eftersöksjägare har kontaktats och kommer att leta efter älgen som försvann ut i skogen. Det finns ingen misstanke om brott. 17:53 Bilen bärgadades och polisen lämnade platsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
111%
SverigeBjörkvik

Brott jämfört med riket