facebook_pixelKrongatan 1 Södermanlands län, Eskilstuna - hitta.se
Hitta.se

Krongatan 1

632 26 Eskilstuna, Eskilstuna Södermanlands län

Adress i Nyfors i Eskilstuna i Södermanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Krongatan 1.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1939

Fastigheten på Krongatan 1 är ett flerfamiljshus byggt 1939.

Bolån i Eskilstuna - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Eskilstuna. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Eskilstuna

Boendemiljön i Nyfors

Boendemiljön i Nyfors

I området kring Krongatan 1 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (49%).

Boendemiljön i Nyfors

Tre drönarbilder över Nyfors

En drönare har flugit över Nyfors och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Nyfors från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Järntorget, Eskilstuna
Rekarnegymnasiet
Björktorpsskolan
Vattenpalatset, Eskilstuna

Människorna i Nyfors

Människorna i Nyfors

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Nyfors bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 38 år, vilket är lägre än medelåldern i Eskilstunas kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 49%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 348 kr, vilket är 36% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 602 220 kronor i lån.

-36%

Skatteläget i Eskilstuna

För de som är folkbokförda på Krongatan 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,08% (0,43)

10,77% (-0,51)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,6% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Nyfors

i Nyfors pågår och planeras det för 614 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 13 objekt till salu i Nyfors

Just nu finns det 11 hyreslägenheter att byta till i närheten av Krongatan. Snitthyran är 6 917 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns åtta förskolor i närheten

511 meter från adressen ligger Fritidshemmet Nyforsskolan.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara 13 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Safiren på Strandgatan 8.

Lockas man av restaurangbesök finns Rinmangymnasiet RI3N och Macbeth Pub & Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (748 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Rinmansparken, ligger ca två minuters gångväg (260 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Eskilstuna c/o Forever, fyra minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Nyfors

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 06:58

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 26 ärenden som rör Södermanlands län. Ingen har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. 02:21 Polis larmades till en butik på Österleden i Katrineholm med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats. Flera polispatruller och hundpatrull involverades i ärendet. Väl på plats konstaterades det att tjuven/tjuvarna sågat sig in genom taket. Polisen har sökt efter misstänkta men i nuläget har ingen person frihetsberövats. Platsen har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning och en anmälan om grov stöld kommer skrivas. Det är i nuläget oklart vad som stulits. 05:24 Polis och väktare larmades till Tuna Park handelsområde i Eskilstuna med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats vid en telefonbutik. Väl på plats visade det sig att rutan till entrédörren krossats. I nuläget har ingen person frihetsberövats men platsen har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning och en anmälan om försök till grov stöld kommer skrivas. Utöver detta har polisen hanterat två viltolyckor utan personskador (rådjur och dovhjort) samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 08:21

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. 01.38 polisen fick samtal om flera personer som uppträdde misstänkt i närheten av gamla Munktellsområdet i Eskilstuna. Polisen åkte till området och började spana. Poliserna upptäckte strax efteråt en krossad glasruta till en företagslokal på Björksgatan. Det finns tydliga tecken på att föremål ska stulits men det är oklart vad och till vilket värde. Det finns ingen frihetsberövad i utredningen. Polisen har spärrat av ett område inför en en kriminalteknisk undersökning. Uppdatering 10.55: Polisens kriminaltekniker är nu på platsen och genomför en brottsplatsundersökning. 06.04 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Skogsvägen. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en bil som brann på Bivägen. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand. Det finns inledningsvis ingen misstänkt. 06.22 SOS-samtal till polisen om brand i byggnad på August Olssons väg i Torshälla. Polisen har varit på platsen och konstaterat att det inte finns någon misstanke om brott. Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 14 februari kl 08:00

Sammanfafttning av nattens händelser.

Sedan klockan 22:00 igår kväll har polisen hanterat 44 ärenden som rör Södermanlands län. Tre personer har gripits misstänkt för brott, se nedan. I övrigt har inga allvarliga brott mot person kommit till polisens kännedom. 01:44 En polispatrull observerade en bil i centrala Eskilstuna som de avsåg att kontrollera. Föraren ville inte stanna på polisens tecken och ett kort förföljande påbörjades. Föraren stannade bilen efter några minuters färd. Föraren, en man, greps misstänkt för en rad trafikbrott, bland annat grov olovlig körning och rattfylleri. - 04:49 Polisen larmades till ett flerfamiljshus på Trädgårdsgatan i Eskilstuna. Boende i huset hade larmat polisen efter att ha hört ljud från källaren och misstänkte inbrott. I källaren anträffade polispatrullen två män i 25- och 35-årslådern. Männen greps och misstänks för stöld av två cyklar och skadegörelse genom att ha brutit upp dörrar i fastigheten. De fördes till polisstationen för förhör. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
602%
SverigeNyfors

Brott jämfört med riket