facebook_pixelVästra Storgatan 13A Södermanlands län, Eskilstuna - hitta.se
Hitta.se

Västra Storgatan 13A

633 42 Eskilstuna, Eskilstuna Södermanlands län

Adress i Norr i Eskilstuna i Södermanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Västra Storgatan 13A.

Hitta hit

Bolån i Eskilstuna - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Eskilstuna. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Eskilstuna

Boendemiljön i Norr

Boendemiljön i Norr

I området kring Västra Storgatan 13 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (50%).

Boendemiljön i Norr

En drönarbild över Norr

En drönare har flugit över Norr och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Norr från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Eskilstuna stadsmuseum
Munktellbadet
Munktellstaden
Munktellarenan

Människorna i Norr

Människorna i Norr

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Norr bor 62% kvinnor och 38% män. Medelåldern i området är 44 år, vilket är lägre än medelåldern i Eskilstunas kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (17%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 17% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 51%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 127 kr, vilket är 22% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 691 742 kronor i lån.

-22%

Skatteläget i Eskilstuna

För de som är folkbokförda på Västra Storgatan 13A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,08% (0,43)

10,77% (-0,51)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,2% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 11% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+11%

Bostadsmarknaden i Norr

i Norr pågår och planeras det för 206 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Norr

Just nu finns det 10 hyreslägenheter att byta till i närheten av Västra Storgatan. Snitthyran är 6 801 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns nio förskolor i närheten

511 meter från adressen ligger Pikku Erkki City Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Sundbyvägen 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang P-2 och Elenora Pizzeria o Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (163 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Stadsparken, ligger ca en minuts gångväg (154 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Norr

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat söndagen den 18 april kl 11:07

En gripen efter misshandel i bostad.

07.44 Polis larmades med anledning av en misshandel i en bostad i området Norr, Eskilstuna. En man hade misshandlat en kvinna och polis beordrades till adressen. På plats kunde polispatrullen gripa en man i 20-årsåldern. Mannen greps misstänkt för misshandel och fördes till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. Polisens presstalesperson har inga uppgifter gällande kvinnans skador.

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 18 april kl 08:01

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har sedan midnatt hanterat 50 ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En personer har gripits misstänkt för brott (se nedan). En person har omhändertagits på grund av berusning. 02.13 Polis larmades med anledning av en misshandel i en bostad i området Norr, Eskilstuna. En man hade setts misshandla en kvinna. Polis åkte till platsen och den misstänkte mannen påträffades utomhus. Mannen greps misstänkt för misshandel och anhålls senare efter beslut av åklagare.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 05:42

En bilist hade kört i diket på riksväg 53, Stenkvista.

16:40 En polispatrull noterade en personbil som hade kört i diket på riksväg 53, Stenkvista. Även räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. Två personer fördes till sjukhus för kontroll. Bilen bärgades från platsen. Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
602%
SverigeNorr

Brott jämfört med riket