facebook_pixelÖnsta Gård 1 Södermanlands Län, Husby-Rekarne - hitta.se
Hitta.se

Önsta Gård 1

635 18 Husby-Rekarne, Eskilstuna Södermanlands Län

Adress i Husby-Rekarne i Husby-Rekarne i Södermanlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Önsta gård 1.

Hitta hit

Bolån i Husby-Rekarne - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Husby-Rekarne. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Husby-Rekarne

Boendemiljön i Husby-Rekarne

Boendemiljön i Husby-Rekarne

Området kring Önsta gård 1 består till 39% av småhus. Det är vanligt med villor och lantbruk som för det mesta är byggda kring sekelskiftet.

Sekelskifteshusen varierar i stil beroende på materialval. Stenhusen har ofta putsade fasader med detaljer i vitt trä medan trähusen bjuder på snickarglädje.

Wikipediafoton från närområdet

Södermanlands runinskrifter 92
Husby-Rekarne församling
Husby-Rekarne distrikt
Ryningsberg

Människorna i Husby-Rekarne

Människorna i Husby-Rekarne

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Husby-Rekarne bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Eskilstunas kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (31%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 45% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 387 kr, vilket är 5% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 4 140 480 kronor i lån.

+5%

Skatteläget i Eskilstuna

För de som är folkbokförda på Önsta gård 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,08% (0,43)

10,77% (-0,51)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,8% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 31% fler röster än riksgenomsnittet.

M+31%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 23 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 2 objekt till salu i Hållsta

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten av önsta gård. Snitthyran är 5 380 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

1 374 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Ekorren.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1217 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (66 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Husby-Rekarne

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 01:06

Larm om trafikolycka på Engelbrektsgatan.

13:02 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Engelbrektsgatan i Eskilstuna med anledning av en trafikolycka. Två personbilar ska ha kolliderat. 13:35 Ingen person ska ha skadats fysiskt. En av förarna misstänks för att inte ha iakttagit väjningsplikt.

Rån övrigt

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 11:33

Två gripna misstänkta för förberedelse till rån.

09:39 En polispatrull stoppade och kontrollerade en crossmotorcykel i Fröslunda, Eskilstuna. På fordonet satt två män och den ena hade ett vapenliknande föremål på sig. Den ena mannen är i 30-årsåldern och den andra är i 40-årsåldern, båda männen greps misstänkta för förberedelse till rån på grund av det vapenliknande föremålet samt att männen hade med sig maskering. Mannen i 30-årsåldern körde fordonet och misstänks även för drograttfylleri. Crossmotorcykeln antas vara stulen vilket ledde till att en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättades. Även en anmälan om brott mot vapenlagen har skrivits.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 08:03

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Polisen i Södermanland har hanterat cirka 70 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser: 23:58 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Hejargatan i Eskilstuna med anledning av en brand. Det brann i en tunna i närheten av en byggnad. Branden släcktes innan fara uppstod, ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. Händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet. Det finns ingen misstänkt för brottet. 00:29 Polisen skulle stoppa och kontrollera en A-traktor i Oxelösund men föraren vägrade att stanna och körde från platsen. Polispatrullen följde efter. Efter ungefär tio minuters färd fick polispatrullen stopp på A-traktorn i centrala Oxelösund genom ett plåtstopp, alltså att polisbilen användes som ett verktyg för att stoppa det andra fordonets färd. I bilen satt två tonåriga killar. Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt för att inte ha stannat på polismans tecken. De båda killarnas vårdnadshavare kontaktades. 01:42 Polisen larmades till en bostad i Mariefred, Strängnäs, med anledning av ett bråk. En kvinna, som är i 45-årsåldern, hade misshandlat en man hon har en relation med. Kvinnan greps misstänkt för misshandel. I samband med detta har kvinnan uppgett att mannen ska ha knuffat kvinnan, varpå en anmälan om ofredande upprättades. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
602%
SverigeHusby-Rekarne

Brott jämfört med riket