Björksund Lilla Vretstugan 1 Södermanlands Län, Nyköping - hitta.se

Björksund Lilla Vretstugan 1

611 93 Nyköping, Nyköping Södermanlands Län

Adress i Nyköping i Nyköping i Södermanlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Björksund 1.

Hitta hit

Annons:

Räkna på ditt bolån i området. Ansök och få individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt lån!

Boendemiljön i området

housing_info

Området kring Björksund 1 består till 93% av småhus. Det är vanligt med byggnader som för det mesta är byggda på 20- och 1840-talet.

Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Björksund Lilla Vretstugan 1

Vad tycker du om Björksund Lilla Vretstugan 1?

Människorna i området

area_interests

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

I området bor 48% kvinnor och 52% män. Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I området har 14% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 20% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 57% har gymnasieutbildning och 16% har endast grundskoleutbildning. 51% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 80%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 574 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 048 440 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-17%

Här i Nyköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Björksund 1 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,48(-0,17)

10,77(-0,51)

0,242(0,00)

Summa

32,492(-0,68)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,1% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 73% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+73%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

8 921 meter från adressen ligger Sjösa Förskola.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters cykelväg (1757 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i området

Jobb i närheten

Just nu finns det 322 lediga jobb i Nyköping, vilket motsvarar 88% av alla lediga jobb i Södermanlands Län. Bland annat söker man:

- Distributionsförare

- Kalibreringsingenjör, tillverkningsindustri

- Flygtekniker

- Sjuksköterska, medicin och kirurgi

- Sjuksköterska, grundutbildad

Exempel på företag som anställer just nu:

- Today Consulting AB

- Adecco Sweden AB

- Försvarsmakten

- Centric Care AB - Göteborg

- Centric Care AB

88%
Södermanlands LänNyköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av området

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 15 juli kl 12:23

Villainbrott i Rosenkälla.

10.55 samtal till polisen från ett vaktbolag om att larm kommit från en villa i Rosenkälla och att det verkar skarpt. 10.56 polisen är på väg till platsen. 11.00 polisen är framme på platsen. 11.22 polisen har konstaterat att det har varit inbrott. Polisen spärrar av ett område i väntan på en kriminalteknisk undersökning. tjuvar har brutit upp två dörrar och därefter tagit sig in i villan och rört till. Det är än så länge oklart om något saknas från huset. Polisen har startat en utredning om grov stöld och en brottsplatsundersökning kommer att genomföras inom kort. Polisen tar gärna emot tips från personer som kan ha gjort iakttagelser av misstänkta personer eller fordon i Rosenkällaområdet tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

Trafikolycka, singel

Rapporterat torsdagen den 11 juli kl 06:35

Bilist körde av vägen och voltade.

17.05 SOS larmade om en trafikolycka på länsväg 775 vid Bälinge, Nyköping. En bilist hade kört av vägen och voltat. Bilen låg på taket. En person var drabbad. 17.35 Polis på plats. 18.30 Polisens presstjänst har ingen information om personskador, men bilen behöver bärgas. Polisen har lämnat platsen.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat söndagen den 7 juli kl 03:27

E4 södergående, Påljungshage

Två bilar som krockat på E4 södergående i höjd med Påljungshage, Nyköping. Två bilar som voltat i diket. Sju personer inblandade varav en allvarligt skadad. Samtliga drabbade har transporterats av polis och ambulans till akuten Nyköpings Lasarett. Bärgningsarbetet avslutat, åter full framkomlighet E4 södergående.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
4%
Sverigeområdet

Brott jämfört med riket