facebook_pixelSjökaptensvägen 10 Södermanlands län, Nyköping - hitta.se
Hitta.se

Sjökaptensvägen 10

611 46 Nyköping, Nyköping Södermanlands län

Adress i Nyköpings Sankt Nicolai i Nyköping i Södermanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Sjökaptensvägen 10.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1991

Fastigheten på Sjökaptensvägen 10 är ett flerfamiljshus byggt 1991.

Bolån i Nyköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Nyköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Nyköping

Boendemiljön i Nyköpings Sankt Nicolai

Boendemiljön i Nyköpings Sankt Nicolai

I området kring Sjökaptensvägen 10 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1970- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (33%).

Wikipediafoton från närområdet

Nyköpingsån
Gamla Residenset, Nyköping
NK-villan
Nyköpingshus

Människorna i Nyköpings Sankt Nicolai

Människorna i Nyköpings Sankt Nicolai

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Nyköpings Sankt Nicolai bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 38 år, vilket är lägre än medelåldern i Nyköpings kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (18%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 14% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 48%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 362 kr, vilket är 43% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 527 664 kronor i lån.

-43%

Här i Nyköping betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Sjökaptensvägen 10 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,48% (-0,17)

10,77% (-0,51)

0,242% (0,00)

Summa

32,492% (-0,68)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,3% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 28% fler röster än riksgenomsnittet.

S+28%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 71 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Norra Arnö

Just nu finns det 12 hyreslägenheter att byta till i närheten av Sjökaptensvägen. Snitthyran är 7 775 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

100 meter från adressen ligger Vattenliljans Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara elva minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Spelhagsvägen 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Nyköping Strand Utbildningscentrum Hotell- och Restaurangskola i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (701 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (43 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Nyköpings Sankt Nicolai

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 22 januari kl 07:06

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanaland har hanterat knappt ett 30-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits och inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. 23.19 Det kom larm om pågående inbrott på ett företag i Arnö-området i Nyköping. Polis kom dit. Ingen misstänkt fanns kvar och det är oklart vad som kan ha stulits. Polisen gjorde en brottsplatsundersökning och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. 01.35 Larm om singelolycka på riksväg 56 vid Strångsjö, Katrineholm. En lastbilschaufför hade kört in i mitträcket. Det var mycket halt väglag på sträckan. Flera andra lastbilar blev till en början ståendes utan att kunna komma vidare, men så småningom kom de loss i det hala väglaget. Ingen skadades i olyckan och polisen misstänker inget brott. 03.36 Polis kontaktades om pågående inbrott vid en byggarbetsplats i Torshälla, Eskilstuna. Polis och väktare åkte dit, men ingen person fanns kvar på platsen. Inget verkade vara stulet, men hänglåset till ett skåp hade brutits upp.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 07:00

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot tisdagen har polisens regionledningscentral hanterat 23 ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits för brott, se nedan. 22:55 Polisen larmades till en lägenhet på Ringvägen i centrala Nyköping med anledning av ett bråk mellan två grannar. Polis på plats pratade med de inblandade – två män. Bråket ska ha uppstått när den ena grannen tyckte att den andra var för högljudd, och knackade på hans dörr. En man i 25-årsåldern greps misstänkt för misshandel, olaga hot och hemfridsbrott. Han anhölls under natten av åklagare. - 00:30 Polisen larmades till en skola på Sundbyvägen i Strängnäs. En väktare hade fått ett inbrottslarm. Någon hade krossat ett fönster och tagit sig in i ett lärarrum. Det saknas flertalet bärbara datorer. Värdet är ännu oklart. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 11:33

Påkörd person i centrala Nyköping.

10.50 SOS-larm till polisen om trafikolycka i korsningen Västra Kvarngatan - Fruängsgatan i centrala Nyköping. Enligt SOS ska en kvinna ha blivit påkörd. 10.52 polisen är framme på olycksplatsen. 11.30 den påkörda kvinnan i 35-årsåldern, klagade på smärta i ett ben och fördes till sjukhus med ambulans. Olyckan inträffade vid övningskörning och handledaren, en man i 60-årsåldern misstänks för vårdslöshet i trafik. Den som satt vid ratten och övningskörde är en man i 50-årsåldern.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
249%
SverigeNyköpings Sankt Nicolai

Brott jämfört med riket