facebook_pixelKumlastigen 3 Södermanlands län, Strängnäs - hitta.se
Hitta.se

Kumlastigen 3

645 71 Strängnäs, Strängnäs Södermanlands län

Adress i Härad i Strängnäs i Södermanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kumlastigen 3.

Hitta hit

Ett kedjehus byggt 1973

På adressen finns ett kedjehus byggt 1973. Huset är 139 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Strängnäs.

Värderingen är 20 215 kr/m²

Kedjehuset på Kumlastigen 3 värderas till ca 2 810 000 kr (20 215 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

2 810 000 kr

Bolån i Strängnäs - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Strängnäs. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Strängnäs

Tomten är ca 711 kvadratmeter

Tomten, HÄRADS-KUMLA 2:16, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten HÄRADS-KUMLA 2:16 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Härad

Boendemiljön i Härad

Området kring Kumlastigen 3 består till 21% av småhus. Det är vanligt med villor och kedjehus som för det mesta är byggda på 1970- och 1980-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Härad, Strängnäs kommun
Rosöga
Härads skjutfält
Härads församling

Människorna i Härad

Människorna i Härad

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Härad bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Strängnäs kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (28%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, längdskidåkning, besöka sportevenemang, fotboll, gympa och workout, semestra i sverige, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 32 355 kr, vilket är 19% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 369 867 kronor i lån.

+19%

Skatteläget i Strängnäs

För de som är folkbokförda på Kumlastigen 3 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,73% (0,08)

10,77% (-0,51)

0,242% (0,00)

Summa

32,742% (-0,43)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 26,8% av rösterna.

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Härad

Det har sålts 3 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 20 555 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 18 924 kr/m2 och går upp med 7.72 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

6 539 meter från adressen ligger Sikslöjans förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca elva minuters gångväg (1120 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (15 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Härad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån

Rapporterat torsdagen den 8 april kl 03:44

Kvinna utsatt för rån i sin bostad under natten mot torsdag.

Under dagen har polisen arbetat med initiala utredningsåtgärder gällande ett brott som anmäldes i Strängnäs i natt. Brottet som anmäldes gäller ett grovt rån i bostad och är mycket integritetskränkande. Men då polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som han ha sett eller hört något om det inträffade väljer vi nu att gå ut med information. 04:47 En kvinna i 85-årsåldern kontaktade polisen och meddelade att någon hade brutit sig in i hennes bostad på Höjdgatan i Strängnäs. Kvinnan låg och sov och vaknade inte under den tid som gärningspersonen/personerna var inne i hennes bostad. När hon vaknade vid fyra-tiden upptäckte hon att ett fönster stod öppet och hon att smycken saknades från bostaden. Polisen åkte till kvinnan och under dagen har en brottsplatsundersökning utförts i bostaden. Händelsen utreds som grovt rån. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Det har skett liknande brott (där gärningspersonen/personerna går in i bostäder där boende sover) i centrala Strängnäs tidigare och polisen är som sagt  mycket angelägen om att ta emot tips gällande händelsen. Har du sett personer eller fordon i området mellan klockan 01 och 04 under natten mot idag (torsdag) så kontakta polisen. Det går bra att ringa 114 14 och lämna tips. Du kan också besöka en polisstation.

Rattfylleri

Rapporterat lördagen den 3 april kl 01:09

Misstänkt rattfyllerist stoppades efter förföljande.

12.09 en polispatrull, som var på E20 i östlig körriktning under utryckning observerade en bilist som ökade farten och började köra framför polisbilen. Polispatrullen försökte stoppa bilisten för en rutinkontroll men föraren valde att fortsätta E20 österut i mycket hög fart. 12.13 polispatrullen rapporterar att den aktuella bilisten nu har stannat på E20 vid Härad. Föraren lämnade bilen springade ut i terrängen. En hundpatrull sände en hund som stoppade den flyende gärningspersonen med ett hundbett. Det är en man som belades med handfängsel. Gärningspersonen är en man i 25-årsåldern och han misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri och narkotikabrott. Han fördes till sjukhus för provtagning och för vård av båda armarna där blivit hundbiten. Ärendet som den första polispatrullen var på väg till togs omhand och löstes av en annan polispatrull. Våldsanvändningen från polisens sida (hundbetten) motiveras av att det var nödvändigt för att gripa/omhänderta den misstänkte, som försökte undkomma från polisen och polishunden. Det kallas för laga befogenhet när polisen behöver använda våld för att genomföra en tjänsteåtgärd. Polishundar är tränade att inte angripa uppspårade personer som stannar och står stilla. Om den uppspårade personen försöker fly eller angriper hunden eller dess hundförare, då går hunden till attack. En person som blivit hundbiten ska beredas vård.

Rattfylleri

Rapporterat fredagen den 2 april kl 01:33

Man misstänkt för drograttfylleri och andra brott.

12.14 Polisen fick samtal om en person som verkade vara påverkad som körde bil i Strängnäs, i riktning mot Åkers styckebruk. 12.32 Polisen fick stopp på bilen på länsväg 900 strax söder om Sandlycke. Föraren, en man i 45-årsåldern, blåste negativt i polisens sållningsinstrument för att kontrollera nykterhet. Men han verkade vara narkotikapåverkad och togs med för provtagning, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk. Han är också misstänkt för grov olovlig körning.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
89%
SverigeHärad

Brott jämfört med riket