facebook_pixelStorgatan 70 Södermanlands Län, Vingåker - hitta.se

Storgatan 70

643 30 Vingåker, Vingåker Södermanlands Län

Bolån i Vingåker - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Vingåker. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Vingåker

Boendemiljön i Västra Vingåker

Människorna i Västra Vingåker

Människorna i Västra Vingåker

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Västra Vingåker bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Vingåkers kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (45%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 13% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 21% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 394 kr, vilket är 29% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 761 934 kronor i lån.

-29%

Här i Vingåker betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Storgatan 70 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,73% (1,08)

10,77% (-0,51)

0,242% (0,00)

Summa

33,742% (0,57)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,3% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 25% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+25%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Fiat i området.

Toyota
Fiat

Bostadsmarknaden i Västra Vingåker

Just nu finns 2 objekt till salu i Landet

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och en grundskola i närheten

857 meter från adressen ligger Sävsta Daghem Förskola Fritidshem.

Närmaste grundskola är Slottsskolan (349 meter), som är en kommunal skola med ca 264 elever i årskurserna 7-9. Här har 41% av lärarna lärarexamen och det går åtta elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Storgatan 18.

Lockas man av restaurangbesök finns Dallasgrillen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (319 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (122 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Västra Vingåker

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 06:37

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan: 01.31 Polisen stoppade och kontrollerade en bilist på Storgatan i Vingåker. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för drograttfylleri. Han fick följa med för provtagning. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 24 november kl 06:53

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.05 polisen har hittills hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning, ingen har behövt följa med för provtagning. 00.40 en polispatrull träffade på en man i 25-årsåldern som uppvisade tecken på kraftig drogpåverkan. Detta hände på norr i Katrineholm och polisen tog med mannen för tillnyktring i en polisarrest. 00.52 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Årbygatan i Eskilstuna. Det visade sig vara en bil som brann kraftigt och tre bilar som stod intill har också blivit skadade. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand. 04.51 en person, man i 25-årsåldern, ringde till polisen och berättade att han stannat med sin bil i närheten av Vasavägen - Stensborgsgatan i Eskilstuna när en man dök upp och hotade honom och tvingade av hon en mindre summa kontanter. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om rån. Spaningar i närområdet har inte resulterat i något gripande. Polisen vill gärna komma i kontakt med vittnen som kan ha gjort iakttagelser i området omkring korsningen Vasavägen - Stensborgsgatan i Eskilstuna. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär på polisen.se Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Skadegörelse

Rapporterat måndagen den 23 november kl 07:39

Polisen har upprättat en anmälan gällande skadegörelse.

18.37 Polisen larmades om en skadegörelse som hade inträffat i Vingåker. Någon, eller några, hade kastat en plastflaska som innehöll vätska in på en balkong. I samband med detta blev det rökutveckling från vätskan. Flaskan togs i beslag. Polisens presstjänst har inga uppgifter om eventuella personskador. Polisen kommer att upprätta en anmälan om skadegörelse.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
57%
SverigeVästra Vingåker

Brott jämfört med riket