facebook_pixelLya Fäladsväg 22 Skåne län, Båstad - hitta.se

Lya Fäladsväg 22

269 96 Båstad, Båstad Skåne län

Adress på Bjärehalvön i Båstad i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lya Fäladsväg 22.

Hitta hit

Bolån i Båstad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Båstad. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Båstad

Boendemiljön på Bjärehalvön

Boendemiljön på Bjärehalvön

Området kring Lya Fäladsväg 22 består till 28% av småhus. Det är vanligt med lantbruk och villor som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 1940-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Lyadalens naturreservat
Båstads gamla station
Båstad
Korup med Älemosse och Lya ljunghed

Människorna på Bjärehalvön

Människorna på Bjärehalvön

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

På Bjärehalvön bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 66 år, vilket är högre än medelåldern i Båstads kommun (54 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (32%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 34% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 34% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 906 kr, vilket är 18% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 797 629 kronor i lån.

+18%

Här i Båstad betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Lya Fäladsväg 22 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,23% (-1,42)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,162% (-2,01)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 30,5% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 54% fler röster än riksgenomsnittet.

M+54%

Bilägande

Man kör gärna Mazda och Seat i området.

Mazda
Seat

Bostadsmarknaden på Bjärehalvön

Bjärehalvön pågår och planeras det för 65 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Finnsbo

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

2 870 meter från adressen ligger Päronbyn Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (650 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (15 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Bjärehalvön

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Inbrott

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 08:41

Företag utsätts för inbrott, Laholm.

Ett företag på Idévägen i Mellby utsattes enligt anmälaren för ett inbrott. Anmälaren kunde med hjälp av kameralarm se att en obehörig person rörde sig i företagets lokaler. Polis på platsen kunde konstatera att någon tagit sig in i lokaler som tillhörde företaget. Oklart vad som stulits i nuläget. Polis eftersöker gärningspersoner i närområdet.   Ingen gripen i nuläget.

Trafikbrott

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 06:05

Polis söker förare efter förföljande, Båstad.

Flera polispatruller befinner sig just nu i Båstad för att leta efter en förare som avvikit efter ett förföljande. Förföljandet påbörjades på E6 och avslutades på Strandpromenaden i Båstad. En passagerare är infångad.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 16 november kl 09:20

Påkörd person, Brovägen.

En olycka har inträffat på Brovägen där en person uppges ha blivit påkörd av en personbil. Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen. Uppdatering: En man är förd till sjukhus med ambulans efter olyckan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
22%
SverigeBjärehalvön

Brott jämfört med riket