facebook_pixelGenarp Skåne län, Genarp - hitta.se
Hitta.se

Genarp

Skåne län

Postort i Lund inom Skåne län som angränsar till Svedala, Skurup, Blentarp, Veberöd, Torna-Hällestad, Dalby, Staffanstorp, Klågerup och Malmö-Sturup.

I området finns 3 442 personer över 16 år och 398 företag.

Bolån i Genarp - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Genarp. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Genarp

Boendemiljön i Genarp

Människorna i Genarp

Människorna i Genarp

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Genarp bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Lunds kommun (44 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (33%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorcyklar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Genarp har 38% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 51% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 40% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 27% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 812 kr, vilket är 5% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 624 487 kronor i lån.

-5%

Här i Lund betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24% (-0,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

32,172% (-1,00)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 24,6% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 58% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

SD+58%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Dalby

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Örtavägen 101 ligger Häckebergaskolan.

Matbutiker och restauranger

I området finns två livsmedelsbutiker, bl.a. ICA Nära Genarp på Lillegårdsvägen 6 och Coop Konsum på Heckebergavägen 13.

Händelser och brott i närheten av Genarp

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 08:01

Singelolycka på väg 784, Blentarp.

En olycka har hänt på väg 754 söder om Blentarp vid Nybygget där en personbil kört i diket. Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 07:00

Stöld genom inbrott, Staffanstorp

Samtal inkommer från väktare då ett inbrottslarm löst på ett anläggningsföretag. När patrull kommer till platsen kan inbrott konstateras. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott. Gods och godsvärde är i nuläget okänt. Ingen person är gripen.

Rattfylleri

Rapporterat lördagen den 20 februari kl 06:11

Personbil kör över rondell, Dalby.

Larm inkommer om en singelolycka på RV11 sydväst om Dalby. En personbil har kört rakt över rondellen. Personerna som färdats i bilen uppges vara ute ur fordonet. Polispatruller skickas till platsen. Föraren av bilen, en man i 30-årsåldern, omhändertas misstänkts för rattfylleri. Bärgare beställs till bilen. Inga personskador har rapporterats.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
525%
SverigeGenarp

Brott jämfört med riket