facebook_pixelGärdesvägen 109 Skåne län, Hässleholm - hitta.se
Hitta.se

Gärdesvägen 109

281 41 Hässleholm, Hässleholm Skåne län

Adress i Ljungdala i Hässleholm i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Gärdesvägen 109.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1971

Fastigheten på Gärdesvägen 109 är ett flerfamiljshus byggt 1971.

Bolån i Hässleholm - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Hässleholm. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Hässleholm

Boendemiljön i Ljungdala

Boendemiljön i Ljungdala

I området kring Gärdesvägen 109 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1970- och 1940-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (33%).

Wikipediafoton från närområdet

Hässleholms församling
Västra Göinge domsagas tingslag
Hässleholms kommun
Ljungdalakyrkan

Människorna i Ljungdala

Människorna i Ljungdala

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Ljungdala bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Hässleholms kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 15% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 29% har endast grundskoleutbildning. 6% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 43%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 13 328 kr, vilket är 51% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 338 064 kronor i lån.

-51%

Här i Hässleholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Gärdesvägen 109 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,3 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,96% (-0,69)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,892% (-1,28)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 51,4% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 82% fler röster än riksgenomsnittet.

S+82%

Bilägande

Man kör gärna Nissan och Volvo i området.

Nissan
Volvo

Bostadsmarknaden i Ljungdala

i Ljungdala pågår och planeras det för 50 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 4 objekt till salu i Hässleholm

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor, en grundskola och en gymnasieskola i närheten

2 478 meter från adressen ligger Förskolan Harpan.

Närmaste grundskola är Ljungdalaskolan (270 meter), som är en kommunal skola med ca 235 elever i årskurserna 1-6. Här har 94% av lärarna lärarexamen och det går tolv elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är IM Jacobsskolan (446 meter), som är en kommunal skola med ca 98 elever. Här har 98% av lärarna lärarexamen och det går elva elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Norra Kringelvägen 19.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca elva minuters gångväg (1167 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (348 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ljungdala

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat lördagen den 5 december kl 06:45

Järnvägsstationen, Hässleholm

Samtal inkommer om en aggressiv man på ett tåg i Hässleholm, mannen har med våld vägrat lämna tåget och sedan med våld försökt ta sig ombord på tåget igen. Den misstänkta mannen har även slagit tågvärden som fått hjälp av passagerare att hantera situationen. När polis kommer till platsen kan mannen gripas misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott. I samtliga våldsbrott är tågvärden målsägande.

Detonation

Rapporterat onsdagen den 2 december kl 06:52

Detonation vid bil, Gethornskroken.

Polis skickades till Gethornskroken efter att flera personer larmat om en hög smäll och skador på en bil. När patrullerna kom fram till platsen kunde de se att skadorna på bilen såg ut att komma från någon form av detonation och platsen spärrades av. Under natten har kriminaltekniker samt tekniker från bombskyddsgruppen arbetat på platsen och när deras arbete var färdigt klockan 03.30 hävdes avspärrningarna.  Ingen person har kommit till skada i samband med detonationen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Trafikolycka, vilt

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 07:13

Personbil och vildsvin i olycka, Göingeholm.

Larm inkommer om en olycka mellan en personbil och ett vildsvin på väg 1978 norr om Fundersed. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen. Vägen stängs av helt.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
155%
SverigeLjungdala

Brott jämfört med riket