facebook_pixelBjäregatan 17 Skåne län, Helsingborg - hitta.se
Hitta.se

Bjäregatan 17

252 48 Helsingborg, Helsingborg Skåne län

Adress i Eneborg i Helsingborg i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Bjäregatan 17.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1930

Fastigheten på Bjäregatan 17 är ett flerfamiljshus byggt 1930.

Bolån i Helsingborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Helsingborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Helsingborg

Boendemiljön i Eneborg

Boendemiljön i Eneborg

I området kring Bjäregatan 17 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och 1940-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (57%).

Wikipediafoton från närområdet

Eneborg
Simhallsbadet, Helsingborg
Folkets hus, Helsingborg
Högaborg

Människorna i Eneborg

Människorna i Eneborg

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Eneborg bor 40% kvinnor och 60% män. Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Helsingborgs kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (7%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 24% som högutbildade. 37% har gymnasieutbildning och 20% har endast grundskoleutbildning. 27% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 55%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 836 kr, vilket är 34% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 692 848 kronor i lån.

-34%

Här i Helsingborg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Bjäregatan 17 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,21% (-1,44)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,5% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 156% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+156%

Bostadsmarknaden i Eneborg

i Eneborg pågår och planeras det för 322 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Eneborg

Just nu finns det 22 hyreslägenheter att byta till i närheten av Bjäregatan. Snitthyran är 5 430 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns åtta förskolor i närheten

40 meter från adressen ligger Trollsländans Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum Helsingborg på Carl Krooks Gata 30.

Lockas man av restaurangbesök finns Goa Punkten och Chopsticks House i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (528 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Furutorpsplatsen, ligger ca två minuters gångväg (291 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Simhallsbadet, tre minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Eneborg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 07:24

Larm om en man med stick- eller skärskador, Helsingborg.

Larm inkommer om en skadad man. Mannen tros ha tillfogats stick- eller skärskador. Polis och ambulans skickas till platsen. Den misstänkta brottsplatsen, ett trapphus på Håkan Lundbergs gata, spärras av. Uppdatering: Dörrknackning påbörjas i den aktuella trappuppgången. Uppdatering: Målsägande är förd med ambulans till sjukhus. Uppdatering: Polis arbetar fortfarande på den misstänkta brottsplatsen. I nuläget finns ingen misstänkt gripen. Målsägandes skador bedöms som allvarliga, enligt information från Region Skåne. Uppdatering: Ärendet rubriceras som grov misshandel och grovt rån.

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 06:38

Olycka mellan person och buss, Järnvägsgatan.

Larm inkommer om en olycka mellan en person och en buss. Personen ska ha blivit påkörd men är ej fastklämd. Olyckan har skett i höjd med Knutpunkten. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen.

Stöld, försök

Rapporterat fredagen den 19 februari kl 07:10

Försök till stöld, Helsingborg

Väktare kontaktar polis efter att ett inbrottslarm löst på ett äldreboende i Helsingborg. På platsen kan ett inbrottsförsök konstateras. Man har med tillhygge gjort åverkan på en dörr. Händelsen rubriceras som försök till stöld genom inbrott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1034%
SverigeEneborg

Brott jämfört med riket