facebook_pixelKurirgatan 55 Skåne län, Helsingborg - hitta.se
Hitta.se

Kurirgatan 55

254 52 Helsingborg, Helsingborg Skåne län

Adress i Ringstorp i Helsingborg i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kurirgatan 55.

Hitta hit

Bolån i Helsingborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Helsingborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (feb 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,24%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,25% (feb 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,24% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 310 517 kronor och den första avbetalningen är 2 700 kronor.
Bolån i Helsingborg

Boendemiljön i Ringstorp

Boendemiljön i Ringstorp

I området kring Kurirgatan 55 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (389%).

Boendemiljön i Ringstorp

Tre drönarbilder över Ringstorp

En drönare har flugit över Ringstorp och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Ringstorp från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Skånska husarregementet
Fredriksdals herrgård
Ringstorps vattentorn
Helsingborgs garnison

Människorna i Ringstorp

Människorna i Ringstorp

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Ringstorp bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Helsingborgs kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (19%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 35% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 434 kr, vilket är 32% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 470 386 kronor i lån.

-32%

Här i Helsingborg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Kurirgatan 55 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,21% (-1,44)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,7% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 58% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+58%

Bostadsmarknaden i Ringstorp

i Ringstorp pågår och planeras det för 113 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Ringstorp

Just nu finns det 21 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kurirgatan. Snitthyran är 6 592 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

406 meter från adressen ligger Ringstorpsskolan.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Stattena på Stattena Centrum 7.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Kavalleristen och La Pizza Helsingborg i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (951 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Ringstorpsparken, ligger mindre än en minuts gångväg (57 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Studio Aktiverum/Gym, en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ringstorp

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 9 april kl 07:31

Trafikolycka, Malmöleden.

Räddningstjänst, ambulans och Polis larmas till Malmöleden strax väster om Trafikplats Helsingborg Södra med anledning av en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter rör det sig om en singelolycka med en personbil.

Farligt föremål, misstänkt

Rapporterat lördagen den 3 april kl 12:50

Misstänkt farligt föremål på Jönköpingsgatan.

Enligt inringaren har man hittat ett föremål utomhus som ser misstänkt ut. Flera polispatruller är på plats och ett område är avspärrat. Nationella bombskyddet är på väg till platsen. 12.52 Poliser knackar på hus och fastigheter för att be dem som är hemma att hålla sig inomhus. Aktuella adresser är mellan Jönköpingsgatan och Bjuvsgatan, Billesholmsgtan och Åstorpsgatan. Jönköpingsgatan är avspärrad mellan Filbornavägen och Skånegatan. 15.12 Bombtekniker har varit framme vid föremålet och det bedömdes som skarpt. Föremålet som var en modifierad fyrverkeripjäs röntgades sedan och har nu oskadliggjorts. Avspärrningarna hävs nu på platsen.

Trafikbrott

Rapporterat tisdagen den 30 mars kl 02:03

Förföljande, Dalhem.

Polispatrull beslutar sig för att kontrollera ett fordon där föraren misstänks vara påverkad. Föraren väljer att inte stanna på polismans tecken och ett förföljande inleds. Det blir kort därefter stopp på den aktuella personbilen på Dalhemsvägen och föraren försöker springa från platsen för att undkomma polis. Polispatrull lyckas komma ifatt och få tag på föraren. Ingen person uppges ha kommit till någon fysisk skada som kräver ambulans. Polispatrull är kvar på platsen och inväntar bärgare. Räddningstjänsten är även tillkallade för att hantera eventuellt läckage från bilen. Föraren är initialt misstänkt för diverse trafikbrott inklusive rattfylleri under påverkan av narkotika. Han medtas för provtagning.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1034%
SverigeRingstorp

Brott jämfört med riket