facebook_pixelRökullagatan 22B Skåne län, Helsingborg - hitta.se
Hitta.se

Rökullagatan 22B

254 58 Helsingborg, Helsingborg Skåne län

Adress i Filborna i Helsingborg i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Rökullagatan 22B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Rökullagatan 22B är ett flerfamiljshus.

Bolån i Helsingborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Helsingborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Helsingborg

Boendemiljön i Filborna

Boendemiljön i Filborna

I området kring Rökullagatan 22 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (24%).

Wikipediafoton från närområdet

Skånska husarregementet
Helsingborgs garnison
Dalhem, Helsingborg
Filborna distrikt

Människorna i Filborna

Människorna i Filborna

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Filborna bor 56% kvinnor och 44% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Helsingborgs kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 28% har gymnasieutbildning och 31% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 44%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 517 kr, vilket är 43% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 849 748 kronor i lån.

-43%

Här i Helsingborg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Rökullagatan 22B gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,21% (-1,44)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 52,7% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 93% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+93%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 148 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Fredriksdal

Just nu finns det 22 hyreslägenheter att byta till i närheten av Rökullagatan. Snitthyran är 6 271 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

245 meter från adressen ligger Fritidshem Drottningshögsskolan.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Drottninghögsvägen 6.

Lockas man av restaurangbesök finns Rodis Pizzeria och Restaurang Kavalleristen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (273 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (77 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Studio Aktiverum/Gym, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Filborna

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 06:54

Inbrott Olympiarinken

Väktare kontaktar polis efter att inbrottslarm har löst på Olympiarinken i Helsingborg. På plats kan man konstatera inbrott då okända gärningspersoner brutit upp en dörr och tillgripit okänd gods. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott, det finns i nuläget ingen misstänkt.

Stöld, försök

Rapporterat fredagen den 19 februari kl 07:10

Försök till stöld, Helsingborg

Väktare kontaktar polis efter att ett inbrottslarm löst på ett äldreboende i Helsingborg. På platsen kan ett inbrottsförsök konstateras. Man har med tillhygge gjort åverkan på en dörr. Händelsen rubriceras som försök till stöld genom inbrott.

Rån

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 11:09

Rån i bostad, Östra allén.

En kvinna har utsatts för ett rån i sin bostad på Östra allén. De två rånarna var maskerade med munskydd och har vid rånet genom våld tvingat till sig bland annat smycken från kvinnan. Polis är på plats och en teknisk undersökning av brottsplatsen kommer att genomföras. Målsäganden ska inte vara i behov av akutsjukvård efter rånet.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1034%
SverigeFilborna

Brott jämfört med riket