facebook_pixelVästergårdsgatan 57 Skåne län, Helsingborg - hitta.se
Hitta.se

Västergårdsgatan 57

256 64 Helsingborg, Helsingborg Skåne län

Adress i Västergård i Helsingborg i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Västergårdsgatan 57.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1990

Fastigheten på Västergårdsgatan 57 är ett flerfamiljshus byggt 1990.

Bolån i Helsingborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Helsingborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Helsingborg

Tomten är ca 10896 kvadratmeter

Tomten, JÄTTEN 2, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten JÄTTEN 2 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Västergård

Boendemiljön i Västergård

I området kring Västergårdsgatan 57 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1980- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (26%).

Wikipediafoton från närområdet

Rosengården
Fältabacken
Eskilsminne
Adolfsbergskyrkan

Människorna i Västergård

Människorna i Västergård

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

I Västergård bor 58% kvinnor och 42% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Helsingborgs kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (22%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är alternativ hälsovård, skönhetsvård, astrologi, datorer, prova nya produkter, följa populära tv-serier, bantningstips, spela dataspel/tv-spel, hårvård och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 24% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 16% har endast grundskoleutbildning. 18% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 51%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 463 kr, vilket är 21% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 915 663 kronor i lån.

-21%

Här i Helsingborg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Västergårdsgatan 57 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,21% (-1,44)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,1% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 31% fler röster än riksgenomsnittet.

S+31%

Bostadsmarknaden i Västergård

i Västergård pågår och planeras det för 752 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Ragnvalla

Just nu finns det 22 hyreslägenheter att byta till i närheten av Västergårdsgatan. Snitthyran är 5 230 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

376 meter från adressen ligger Raketens förskola.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Coop Örebrogatan på Örebrogatan 32.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang & Pizzeria Roma och Artos Konditori i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (291 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (29 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, KroppsTeamet i Helsingborg, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Västergård

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 06:54

Inbrott Olympiarinken

Väktare kontaktar polis efter att inbrottslarm har löst på Olympiarinken i Helsingborg. På plats kan man konstatera inbrott då okända gärningspersoner brutit upp en dörr och tillgripit okänd gods. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott, det finns i nuläget ingen misstänkt.

Misshandel

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 07:24

Larm om en man med stick- eller skärskador, Helsingborg.

Larm inkommer om en skadad man. Mannen tros ha tillfogats stick- eller skärskador. Polis och ambulans skickas till platsen. Den misstänkta brottsplatsen, ett trapphus på Håkan Lundbergs gata, spärras av. Uppdatering: Dörrknackning påbörjas i den aktuella trappuppgången. Uppdatering: Målsägande är förd med ambulans till sjukhus. Uppdatering: Polis arbetar fortfarande på den misstänkta brottsplatsen. I nuläget finns ingen misstänkt gripen. Målsägandes skador bedöms som allvarliga, enligt information från Region Skåne. Uppdatering: Ärendet rubriceras som grov misshandel och grovt rån.

Stöld, försök

Rapporterat fredagen den 19 februari kl 07:10

Försök till stöld, Helsingborg

Väktare kontaktar polis efter att ett inbrottslarm löst på ett äldreboende i Helsingborg. På platsen kan ett inbrottsförsök konstateras. Man har med tillhygge gjort åverkan på en dörr. Händelsen rubriceras som försök till stöld genom inbrott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1034%
SverigeVästergård

Brott jämfört med riket