facebook_pixelVästra Fridhemsgatan 6B Skåne län, Helsingborg - hitta.se
Hitta.se

Västra Fridhemsgatan 6B

252 40 Helsingborg, Helsingborg Skåne län

Adress i Planteringen i Helsingborg i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Västra Fridhemsgatan 6B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Västra Fridhemsgatan 6B är ett flerfamiljshus.

Bolån i Helsingborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Helsingborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Helsingborg

Boendemiljön i Planteringen

Boendemiljön i Planteringen

I området kring Västra Fridhemsgatan 6 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (52%).

Wikipediafoton från närområdet

Miatorp
Brandkårsmuseet, Helsingborg
Elinebergshusen
Industrikompaniet King

Människorna i Planteringen

Människorna i Planteringen

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Planteringen bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är lägre än medelåldern i Helsingborgs kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (23%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 27% har endast grundskoleutbildning. 13% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 40%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 417 kr, vilket är 36% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 701 875 kronor i lån.

-36%

Här i Helsingborg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Västra Fridhemsgatan 6B gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,21% (-1,44)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 35,8% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 73% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+73%

Bostadsmarknaden i Planteringen

i Planteringen pågår och planeras det för 941 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Planteringen

Just nu finns det 22 hyreslägenheter att byta till i närheten av Västra Fridhemsgatan. Snitthyran är 5 294 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

57 meter från adressen ligger Nyponrosens Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Netto på Elinebergsplatsen 5.

Lockas man av restaurangbesök finns hermes i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (542 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (246 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, nio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Planteringen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 06:54

Inbrott Olympiarinken

Väktare kontaktar polis efter att inbrottslarm har löst på Olympiarinken i Helsingborg. På plats kan man konstatera inbrott då okända gärningspersoner brutit upp en dörr och tillgripit okänd gods. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott, det finns i nuläget ingen misstänkt.

Misshandel

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 07:24

Larm om en man med stick- eller skärskador, Helsingborg.

Larm inkommer om en skadad man. Mannen tros ha tillfogats stick- eller skärskador. Polis och ambulans skickas till platsen. Den misstänkta brottsplatsen, ett trapphus på Håkan Lundbergs gata, spärras av. Uppdatering: Dörrknackning påbörjas i den aktuella trappuppgången. Uppdatering: Målsägande är förd med ambulans till sjukhus. Uppdatering: Polis arbetar fortfarande på den misstänkta brottsplatsen. I nuläget finns ingen misstänkt gripen. Målsägandes skador bedöms som allvarliga, enligt information från Region Skåne. Uppdatering: Ärendet rubriceras som grov misshandel och grovt rån.

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 06:38

Olycka mellan person och buss, Järnvägsgatan.

Larm inkommer om en olycka mellan en person och en buss. Personen ska ha blivit påkörd men är ej fastklämd. Olyckan har skett i höjd med Knutpunkten. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1034%
SverigePlanteringen

Brott jämfört med riket