Diligensvägen 3 Skåne län, Hjärnarp - hitta.se

Diligensvägen 3

266 98 Hjärnarp, Ängelholm Skåne län

Bolån Bjärehalvön - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta Bjärehalvön. Vår snittränta är 1,35%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!* Avser 3 års bunden ränta (jan 2019). All ränta sätts individuellt. Effektiv ränta för ett lån på 1 miljon kronor är i detta fallet 1,35%. Beräkningen baseras på löptid på 50 år, rak amortering och e-låneavi. Totalt belopp att betala: 1 353 988 kr, första avbetalningen är 2 842 kr och totalt 600 avbetalningar.

Boendemiljön på Bjärehalvön

housing_info

Området kring Diligensvägen 3 består till 100% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 70- och 30-talet.

Sjuttiotalet är det årtionde då det byggdes flest hus i Sverige. En del hus är inspirerade av dansk arkitektur och vanliga byggnadsmaterial är mexitegel kombinerat med träpanel. Flerbostadshusen byggda på 30-talet är ofta byggda i minimalistisk stil s.k. funkis och känns igen på de kvadratiska och släta fasaderna med sina glasade entréer.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 5.47%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 9,311 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån

Wikipediafoton från närområdet

Människorna på Bjärehalvön

area_interests

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

På Bjärehalvön bor 50% kvinnor och 50% män. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

På Bjärehalvön har 19% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 25% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 38% som högutbildade. 48% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 49% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 80%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 620 kr, vilket är 20% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 076 138 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-20%

Här i Ängelholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Diligensvägen 3 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,24(-1,41)

10,69(-0,59)

0,242(0,00)

Summa

31,172(-2,00)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 29,2% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 72% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+72%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Audi i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och två grundskolor i närheten

2 742 meter från adressen ligger Morkullans Förskola.

Närmaste grundskola är Söndrebalgs skola (3 172 meter), som är en kommunal skola.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (98 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (24 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden på Bjärehalvön

Jobb i närheten

Just nu finns det 990 lediga jobb i Ängelholm, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Skåne län. Bland annat söker man:

- Ögonsjuksköterska/Oftamologassistent

- Personligt ombud

- Civilingenjör, systemutveckling

- Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

- Personlig tränare/PT

Exempel på företag som anställer just nu:

- Region Uppsala

- Nytida

- PHADIA AB

- Dahlgrens Auto i Uppsala AB

- Itrim

100%
Skåne länÄngelholm

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Bjärehalvön

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat onsdagen den 15 januari kl 07:58

Brand i fordon på E6, norr om Hjärnarp, Ängeholm

Polis och räddningstjänst är på väg till platsen. Enligt initiala uppgifter ska det brinna i en lastbil i det tredje körfältet. Uppdatering Två av tre filer är avstängda, begränsad framkomlighet i det öppna fältet. En mindre brand under lastbilen som nu är släckt, inga personskador är inrapporterade.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat lördagen den 11 januari kl 07:42

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

22.15 Laholm, inbrottsstöld. En person ringer in till polisen och berättar att man precis är hemkommen efter semesterresa och upptäcker då att man haft inbrott. Patrull till platsen som kan säkra spår efter tjuven. Man kan även se att man brutit upp ett fönster för att ta sig in i bostaden som är belägen på Allarpsvägen. Oklart i skrivande stund vad som saknas. 22.59 Kungsbacka, stöld. En person följer efter en bil med släp som man misstänker har varit i dennes förråd på Blåklintsvägen och stulit saker. Bilen med släpet överges invid S:ta Gertruds Kyrka varför polis larmas till platsen. Bilen är registrerad på en så kallad "bilmålvakt" varför denna bärgas och tas i beslag. Hundpatrull till platsen som påbörjar ett eftersök men det ger tyvärr inget. Man hittar misstänkt stöldgods en bit från bilen som säkras. Ingen gripen och patrullen tar uppgifter för en anmälan.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 6 januari kl 04:32

Lv112 i höjd med Möllebo. Kollision mellan två personbilar.

Två personbilar kolliderar på länsväg 112 i höjd med Möllebo, på västergående körbana. En av personbilarna har släp. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickas till platsen. Det är just nu okänt för Polisen om någon person är fysiskt skadad. Trafiken är helt avstängd i båda färdriktningarna.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
37%
SverigeBjärehalvön

Brott jämfört med riket